2#
A mondatokat meg nagybetűvel kezdjük...
A Románia nem ország? Bármi nevét nagybetűvel írják, vagy én tanultam rosszul a nyelvtant?o.O
Egyébként Romániában, vagy itt a gykn is vannak romániai magyarok akik tudnak románul is:)
#4 De ők magyarok,én románokkal akartam...
#5 Régóta figyelem a válaszaid annyi hülyeséget össze írsz,már csak nevetek rajta... Pl hogy "a székelyek kabarok".:D Amúgy románok dákok,semmi közük a cigányokhoz... A cigányok pedig Indiából származnak.
Miért szeretnél románokkal ismerkedni?
Egyébként én Romániában (amit nagybetűvel írunk) élő magyar vagyok, egyszóval székely, de beszélem a román nyelvet. Hogyha a nyelvtanulás szempontjából akarsz románokkal (amit kisbetűvel írunk) ismerkedni,akkor írhatsz nyugodtan,akár románul is beszélgethetünk.:)
"5 Régóta figyelem a válaszaid annyi hülyeséget össze írsz,már csak nevetek rajta... Pl hogy "a székelyek kabarok".:D "
Ket kacagas kozben olvasgatni kene tortenelemkonyveket, tanulmanyokat. Igen a szekelyek kabar eredetuek, ok voltak a 7. magyar torzs, foleg hatarorizeti feladatokat lattak el. Kezdetnek javaslom a Rubicon magazin Szekelyseg tortenete kiadasat. Rengeteg forras, elbeszeles, genetikai tablazat van benne, eleg alaposan kivesezik a temat. De hat te a fotelbol biztosan jobban tudod mint a torteneszek :))
A romansag meg egy eleg kevert nep, vannak vlach romanok, istro romanok, magleno romanok es a romansag vlach aga cigany eredetu. Itt is hozhatnek rengeteg bizonyitekot, tortenetit, genetikait, de ugyis csak kacarasznal. Nem baj akkor higgyel a 19. szazadban a roman nacionalistak alltal osszetakolt dak-roman eredetben...
Dehogy kabarok a székelyek:
És ajánlom Erika figyelmedbe Dr Kiszely István:A magyarság őstörténete című könyvét... Ami egyetemi tankönyv egyébként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!