Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez a kérés mennyire fer a...

Ez a kérés mennyire fer a legjobb barátom feleségétől?

Figyelt kérdés
Van egy fiú legjobb barátom, akivel már lassan 8 éve ápolunk szorosabb kapcsolatot, régen voltak érzelmei is irántam, és én is nagyon szerettem őt, csak nem tudtam volna elképzelni, hogy mi együtt legyünk, nem akartam veszélyeztetni a barátságunkat, így továbbra is legjobb barátok maradtunk. Ő három éve talált magának egy aranyos, kedves lányt, akit el is vett feleségül tavaly nyáron. A fiú jelenleg 21 éves (igen, tudom 20 évesen korai a házasság, de szereti a lányt, aki már 26 éves lassan, így ő igényelte a házasságot) és ugyanazon az egyetemen van mint én, csak estin, mert napközben dolgozik is. Viszonylag közel lakunk egymáshoz. Gyakran találkozunk, ilyenkor kávézunk, teázunk, néha eszünk valamit, ritkán bulizunk, de olyankor a felesége is ott van. Azonban a feleség állítása szerint túl sok időt vagyunk együtt, és ez nem egészséges tekintve a múltban történt vonzalom miatt, és azt tanácsolta a barátomnak, hogy inkább kerüljön, ha nem akarja megbántani őt, és zavarja ha velem van. Ez mennyire jogos? 20/L

2016. jún. 27. 19:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
84%
20:24: Szerintem meg az nem egészséges, hogy ennyire túl van szexualizálva minden és hogy elsősorban nem az embert keressük a másikban, de ezek szerint máshogy gondolkodunk a témában.
2016. jún. 27. 20:27
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
11: Az alapvető emberi ösztönöket nem tudod kikapcsolni, még a liberális "minden ember egyenlő" szlogennel sem.
2016. jún. 27. 20:30
 13/28 anonim ***** válasza:
66%
20:30: Ez nevelés és szocializáció kérdése, az ösztönöket nem érdemes idekeverni.
2016. jún. 27. 20:34
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem csak. Lehet, hogy nem érdemes, de muszáj. Hiszen bennünk vannak, elég komoly meghatározói az emberi viselkedésnek.
2016. jún. 27. 20:38
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
Látom itt van egy antifeminista.Máglyára vele!
2016. jún. 27. 20:39
 16/28 anonim ***** válasza:
20:38: Nyilván meghatározó, de jó esetben amikor megismersz valakit, nem hagyatkozol pusztán az ösztöneidre. Még egy olyan kapcsolatban is, ahol előkerül a nemiség és a szex kérdése, szerintem jobban járnak a felek, ha a másik nemsemleges, emberi oldalát is igyekszik megismerni.
2016. jún. 27. 20:44
 17/28 anonim ***** válasza:
#14-es, nekem is volt legjobb fiúbarátom (nő vagyok.) Sose volt köztünk semmi más érzelem vagy késztetés, amikor megismerkedtünk, nekem már 1,5 éves kapcsolatom volt, semmi gondunk nem volt ebből a párommal. Sajnos, az élet messzire sodort minket egymástól, nem tudom bizosan, hogy fogadná a felesége, ha rendszeresen együtt lógnánk, csak sejtem a néhány találkozásunkból, hogy nagyon nem örülne.
2016. jún. 27. 20:48
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb embernek már eleve az a tény is zavaró, ha a párja legjobb barátja a másik nemből van. Nekem is van fiúbarátom, aki közel áll a szívemhez és egy hullámhosszon vagyunk, jól érzem magam vele, sok mindent meg lehet vele beszélni, stb stb. Sőt még a vonzalom is előtérbe került egy időben, de nálunk sem volt semmi több barátságnál soha.

Én megértem, ha valakinek ez nem igazán fér bele...

Pláne úgy, hogy már vonzalom is volt/van(?) köztetek.

A vonzalom ugyanis időnként újra előtérbe kerülhet, tedd a szívedre a kezed, hazudsz, ha azt állítod, hogy nem. Saját bőrömön is tapasztaltam.

Szóval érthető, hogy nem tetszik neki a helyzet.

Amúgy neked sem tetszene fordított esetben, ha összejönnél valakivel, aki rajtad kívül egy másik lánnyal lógna, aki ráadásul tetszik/tetszett is neki és vele is nagyon jól megértik egymást.

Lehet, hogy ő is azt mondaná, hogy csak barátok blahblah- ami így is van, tegyük fel-, de akkor is, ott van az a ha. Mi van ha újra előjön a vonzalom. Szar lenne.

Szóval én, aki hasonlóképp van, azt mondom valahol igaza van, jogos, hogy félti a párját.

2016. jún. 27. 20:49
 19/28 A kérdező kommentje:

Felőlem biztos nincs vonzalom, én szerettem őt mint ember, de úgy nem vonzódtam hozzá, nem tudtam elképzelni a kapcsolatot.

Felőle, nem tudom, felesége van, így úgy véltem annak az időszaknak vége.

Valóban nem örülnék, csak hát elfogult vagyok, hiszen mégiscsak a legjobb barátom, nem akarom elveszíteni...

2016. jún. 27. 20:58
 20/28 anonim ***** válasza:
Ezaz hogy te nem ereztel vonzalmat. O viszont igen es te magad is irtad ezt.
2016. jún. 27. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!