Meghalt a párja, mit tehetnék?
Ha tudsz menj el a temetésre és nyomatékosítsd, hogy ha bármi van, szüksége van valakire, akkor rád számíthat!
Mindenképpen hívd fel, biztos jól fog esni neki. Kegyetlenül rossz érzés lehet és szörnyű...erre tényleg nincsenek szavak. Mikor nekem meghalt egy családtagom midnig jó volt, ha volt mellettem valaki. Nem kell őt faggatni, beszéltetni, csak akár ülni mellette kussban és megsimogatni vagy megfogni a kezét. nekem egy barátom ezt tette. Csak ült mellettem és ott volt. Nem mondott semmit, nem beszélgettünk, csak velem volt. Megfogta a kezem és csak egyszer mondta el azt, hogy "Minden rendben lesz!". Ezt tiszta szívéből mondta, komolyan gondolta. Az idő minden sebet begyógyít. A nyoma ugyan megmarad, de az idő segít. Hagyd, hogy sírjon, zkogjon. Nekem a gyász végső levezetése végett az volt a legjobb, hogy kb. 2-3 hónap után kimentünk a városon kívülre egy elhagyatott helyre és beleüvöltöttem a naplementébe egy hatalmasat. Ezután már el tudtam engedni...!
Kedves Kérdező!
Ilyenkor az emberek bezárkóznak, magányra van szükségük hogy feldolgozzák a veszteséget. Ugyanakkor úgy gondolom jól esik ha van segítség, támogatás. Persze nem mindenki örvend ennek, de legtöbben igen, még akkor is ha ezt nem fejezik ki, sőt ellenségesen viselkednek veled.
Beszélj vele, keresd fel, mond hogy bármiben szüksége van a segítségedre, számíthat rád. Mond meg hogy tényleg szeretnél segíteni, és ne utasítsa el a segítséget, mert ilyenkor mindenkinek nehéz, és jól jön, még ha tagadja is. Egy próbát megér. Ha leráz, akkor adj időt neki.
Üdvözlettel,
Anonim Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!