Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak az egyik barátom...

Mit csináljak az egyik barátommal?

Figyelt kérdés

Van egy barátom akit az egész osztály utál és lehetőleg minél nagyobb ívbe kerülik. Csak én vagyok a barátja, és emiatt annyira kapaszkodik belém, hogy csoda, hogy nem kaptam még idegbajt. Ő engem tart a legjobb barátjának, én viszont őt közel sem.

Ha a barátaim hívnak valahova, neki feltétlen ott kell lennie, nehogy ki maradjon valamiből. Még ha csak a büfébe hívnak a barátaim, hogy menjek velük, ő akkor is jön, pedig neki nem mondták, és tudja, hogy nem szereti senki és nem akarják hogy ott legyen, de nem, ha én megyek akkor feltétlenül ő is ott van a sarkambam, nehogy egyedül legyen véletlen 2 percre. Amikor megyek suliba, akkor is az ajtó előtt vár mindig amíg meg nem jövök. Ha meg nem megyek suliba, akkor állítólag az egész sulit megkérdezi hogy mi van velem, miért nem jöttem. Amikor meg hazaér akkor rögtön rámír, hogy milyen rossz volt nélkülem.

Én még mindig el akarom mondani neki, hogy nem kellene ennyire tapadni, de ha érzi a hangsúlyomból, hogy valami rosszat akarok mondani, akkor meg kitalálok valamit gyorsan, mert nem szeretném megbántani.

Ráadásul mindketten 0.ok vagyunk szóval van még együtt négy évünk. Próbáltam már más emberek irányába is terelgetni mielőtt még nem utálták, de neki "nem kellenek más barátok'.

Ja és tegyük hozzá, hogy kölcsönösen utálják egymást az osztályommal, szóval ha velünk van a barátaimmal, akkor még sem szólal, csak ott ül, utána még írja hogy ez volt élete legjobb napja. Hát képzelem.

Köszi a válaszokat. :)

2016. ápr. 18. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Azt esetleg még meg tudnád mondani, hogy miért utálja mindenki? Csakmert rengeteg oka lehet, és ha sikerülne megváltoztatnod, valahogy segíteni neki, hogy másokkal is barátkozzon, akkor leszállna rólad.
2016. ápr. 18. 23:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Nincs humorérzéke, és állandóan menőzni próbál, feltűnési viszketegsége van.
2016. ápr. 19. 20:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem egy könnyü helyzet, ha nem akarod megbántani. De mindkettőtök érdekében hasznos lenne elmondani neki a véleményedet. Persze finoman, nem vádlóan, de rávilágíthatnál, hogy te másokkal is szeretnél lenni, nélküle. Ha nem akar egyedül lenni, akkor változnia kell, hogy másokkal is tudjon barátkozni. Lehet, hogy nem akar, de mivel "ő függ tőled", ezért ha te egy kicsit eltávolodsz tőle, akkor nem lesz más lehetősége.
2016. ápr. 26. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!