Neked ki számít gazdagnak? Te az vagy?
De akkor az ország jelentős része gazdag lenne, miközben nem így van. Országos átlagot kell venni, nagyjából milyen szinten élnek a magyarok, mennyit tudnak költeni, az autó értékét, a ház értékét figyelembe kell venni. Ez lenne az átlagos szint, ehhez adni intervallumot (+/-) és ott van, hogy ki fér az átlagba.
Lehet, hogy az átlag magasnak tűnne, de ettől nem lesz gazdag valaki, ha átlagos. Egy német átlag a magyarhoz már lehet, hogy gazdag lenne, és számunkra inkább az legyen a mérce, mintsem a bolgár. Tehát a német a legyen inkább cél.
A haverod családja vagy kicsoda...
Inkább átlagos vagyonnal rendelkezik. A fél milliós kocsi az gondolom használt lehet, a házat lehet még mindig fizetik.
Szóval lehet felszínesen úgy látod, hogy ők nálad jóval gazdagabbak... De mi van ha rablánc van a lábulon és hitelre vesznek mindent.
A kérdésre válaszolva:
Nem vagyok gazdag, de még középszerű életet se élek...
Ki számomra gazdag?
Hát van egy nagy háza(akár több), minimum 10+ milliós autó vagy drágább, saját munkások kertész, bejáró nő.
Saját cége van... Stb.
Ahogy te is leírtad: nincs anyagi gondjuk.
A gazdagok szerintem: full extrás autó, mindenkinek a családban, hasonló kategóriájú ház, mindenből a minőségit tudják megvenni, akkor amikor akarják, nyaraláskor is a drágább szállodákban szállnak meg...Vagy aki mindezt megtehetné ha akarná. Mert ugye nem minden gazdag él úgy, hogy látszik is rajta, az életvitelén, hogy milyen jó anyagi helyzetben van.
Akiket te írsz, tehát mindenkinek van okoskütyüje, ha kinéz egy ruhát vagy cipőt, megveszi, ha kajáldában/étteremben akar enni akkor ott eszik, azok jól élnek anyagilag.
Akik az előzőeket nem tudják a kigondoláskor megvalósítani, de spórolással igen, azoknak nincs anyagi gondjuk, nem szűkösködnek. Ez szerintem a "középréteg". Az úgymond elválasztó.
Akik náluk jobban élnek, azok egyre gazdagabbak, egyre jobban állnak anyagilag, akik náluk rosszabbul élnek, azok egyre szegényebbek.
Valami ilyesmi...
Nálam a gazdag a következő:
- aki tud venni magának rendszeresen luxustermékeket anélkül, hogy az a megélhetését veszélyeztetné
- van befektetett vagyona és pénze is (tehát az nekem nem gazdag, aki kb. megél a fizujából, de nincs egy saját lakása... az még úgy az USA-ban másképp működik, de nálunk azért még érték a saját ingatlan)
- mindenből minőségit tud venni
- több százezres nagyságrendben keres pénzt, vagy mondjuk egy kétfős háztartásban mindenkire jut legalább 200e per hó (ezt azért így mondom, hogy ha mondjuk a nő nem is dolgozik, akkor is megkeresi a részét a pasas, mondjuk)
- rendszeresen el tud járni szórakozni, külföldre nyaralni, be tudja rendezni normálisan a lakását, nem kell esküvőre hitelt felvenni és az egész vagyonát felélni, sosincs gagyi telefonja, ruhája, számítógépe, cipője; lakása, háza szépen felújított és jó környéken van
Amit te írsz, az a felsp középosztály max. vagy picivel azalatt, messze vannak a gazdagságtól. A mélyszegényekhez képest lehet, hogy ez gazdagnak tűnik, a nagy spektrumon nem az. Atól, hogy van autójuk, meg nincs számlahátralékuk, attól még nem gazdagok. De nem is csórók, az igaz.
Relatív.
120nm házban lakok, 2 merci. Stb
De egy Dan bilzerian akinek 5 yacht, 3 magánrepülő stb ahoz képest en putris vagyok.
Szal nézőpont kérdése.
Sokan írták, hogy luxus termékek, bmw stb
De ez csak egy réteg.
Édesapám...ha akarná élhetne úgy mint a Győzike..aranymerci meg a franc tudja miket mutogat. De nem teszi. Munkajából adodóan multkor volt nálla egy x6 bmw... De inkabb hazajött, betette a garázsba és elment a saját kocsijával, mert a hideg is kirázza ettől a felvágósditól. Igen...vannak ilyen emberek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!