Miért tűnnek el az igaznak hitt barátok?
Hat, erre nekem egy (talan csak volt) legjobb baratom azt mondta, hogy ez egyutt jar a felnottseggel, hogy megvaltoznak az emberek, es elsodrodnak a baratok.
Szerintem meg inkabb arrol van szo, hogy megszunt a kozos osszekoto kapocs (ami volt pl az iskola) es valtoztok is, mas erdeklodes, lustasag, miegymas, aztan szep lassan szetesik az egesz.
Ismeros erzes, de, legalabbis sajat tapasztalat alapjan, sokat nem lehet tenni ellene. Maximum szomoruan nosztalgiazni, hogy regen milyen jo volt.
dettó . átérztem a helyzeted. még csak idén kezdtem az egyetemet, de már úgy érzem,hogy vége a nagy gimis barátságoknak.
valószínű, mert már nem találkozunk minden nap. mindkét félnek tenni kéne érte,hogy ne múljon el a barátság. keresni a másikat, beszélgetni, találkozni. még ha havi 1x,az is valami. ennyi ideje mindenkinek van szerintem.
de sokszor nincs rá hajlandóság a másik fél felől..
én meg nem fogom erőltetni, ha nem akar már így jóban lenni velem, akkor ne..
csak attól félek,hogy egyetem után meg az egyetemi barátok tűnnek el így...
ja és az általános iskolás nagy barátnők/barátok nekem kb 10-11. körül laposodtak el. mindenkinek fontosabb volt az aktuális baráti köre(iskolatársak)
Az emberek változnak amint más társaságba kerülnek,új suli,új munkahely.Új gondolkodás,új hobbik stb.
Nekem áltis és gimis barátaim is lekoptak.
Úgy ahogy beszélek 2-3 emberrel,de ennyi,már csak volt osztálytársaknak mondom őket.
Mikor ezekkel az emberekkel össze futok. Vissza gondolok,hogy lehettünk mi jóba? annyira mások vagyunk.
Érettségi után engem is szinte carba vettek, aztán elálltam dolgozni 1 hét alatt megismerkedtem egy csajszival,aki elsőre annyira nem volt szimpi :D Azzal a lánnyal mai napig legjobb barátnők vagyunk! (idén lesz 3 éve):) Ő aztán megmutatta milyen az igaz barátság. Ahogy vele lógtam másként láttam sok mindent,más életbe vitt bele stb. Aztán tavaly novemberben hívtak szülinapi buliba régi gimis osztálytársak,meglepődtem de elmentem. Nem éreztem magam olyan jól,mint régen a házi és pince bulikon. 2-3 ember kivételével az összessel végig buliztam a gimit. Most meg szinte mindegyik mintha idegen lett volna számomra.Fura érzés volt.Igazán egyikkel se találtam meg a közös hangot,pedig 5 év az 5 év(nyelvi előkészítős gimiben voltam). Végig másokkal buliztam, a szülinapos hívott egyetemes haverokat,barátokat és jobban lógtam velük a bulin,mint a saját régi volt osztálytársakkal,akiket ismertem.
Ez az élet rendje.
Szerintem sulik után vagy egyetemen 20 éves kor felett inkább kötődnek hosszabb távú erősebb barátságok,mintsem a sulis évek alatt.Amikor annyit fejlődik, változik az ember :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!