Baj, ha nincsenek barátaim az osztályban?
Most váltottam sulit novemberben, ahova azelőtt jártam, az ISKOLA miatt mentem el, nem tetszett maga az iskola és a szak sem amit tanultam. A suli, ahova most járok, szuper, tökéletes, imádom a szakot, amit tanulok, viszont sikerült kifognom egy elég gáz osztályt. Úgyértem, jófejek, normálisak, viszont azt vettem észre, hogy nem igazán barátkoznak velem. A régi sulimban mindenki magától jött oda hozzám beszélgetni, itt viszont ha én nem megyek oda valakihez, akkor konkrétan egyedül vagyok egész nap. Nem közösítenek ki, nem csúfolnak,nem piszkálnak, mondom nagyon jófejek tudnak lenni ha beszélgetek velük, viszont mindenkinek kialakult már egy baráti köre, mindenkinek van legalább egy barátja, akivel elvan egész nap, nekem sajnos nem jutott ebből.
Még mindig reménykedek abban, hogy ez még az az első év/félév, 4 év alatt biztos jönnek-mennek a barátságok, most viszont ez így elég szar nekem, hogy egyedül maradtam. Mostmár úgy vagyok vele, hogy suliba csak tanulni járok be, sulin kívül viszont sok barátom van, a volt osztályomból, a volt iskolámból, a városból, ahol lakom, és a mostani sulimból és vannak más osztályból régi ismerőseim. Csak az én osztályomban nincs senki olyan, akit régebb óta ismernék.
Szóval a kérdésem, hogy szerintetek normális ez így, hogy osztályon belül nem igazán, azon kívül viszont meg van a saját baráti köröm, vagy szerintetek inkább osztályon belül kéne komoly barátságokat kötnöm?
Nekem jelenleg jó ez így, hiszen nem vagyok magányos, vannak barátaim, csak épp nem a saját osztályomban. Viszont hosszútávon nem biztos hogy bírni fogom az ilyet.
Bocsánat a hosszú szövegért.. tudom, rengeteg ilyen kérdést feltettek már, de gondoltam, leírom a saját történetemet.
15/L
Szerintem is sikerülni fog.
Ahova én járok oda azóta 3 új gyerek jött, és soha egyikhez se mentek oda beszélgetni. De szép lassan beilleszkedtek. A magyar iskolák/diákok már csak ilyenek.
Szerintem is össze kéne barátkoznod valakivel, hogy az osztályprogramokon ne unatkozzál.
Miért kéne bárkivel is barátkoznod? Csak azért, mert egy osztályba jártok? Ugyan már... a lényeg, hogy jól érzed magad, van egy széles és kiforrott baráti köröd, akikkel összejársz, ennyi.
Egyébként meg simán lehet, hogy ez a négy év alatt tényleg változni fog még, négy év elég hosszú idő!
Ha szeretnél barátokat szerezni az osztályodból, magad is tehetsz érte úgy, hogy részt veszel az osztályközösségben - pl. eljársz osztálykirándulásokra, vállalsz közösségi feladatokat, vagy részt veszel a közös programokon. Ne félj hozzácsapódni más társasághoz, ha épp valami olyasmit csinálnak, amihez neked is kedved lenne, de akár Te is szervezhetsz közös programokat, ahova akár a sulin kívüli barátaid egy részét is bevonhatod, így keverednek a társaságok, és barátságok fonódnak. :-)
De a legfőbb dolog, amit ne felejts el, hogy soha ne akarj megfelelni senkinek sem, egyszerűen csak légy önmagad és érezd jól magad a bőrödben.
Köszönöm a válaszokat!
Én is remélem, sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy a 4 év alatt ez változni fog! Csak most még olyan nehéz.. odamegyek beszélgetni, de valahogy sose találunk közös témát, inkább csak az iskoláról/dolgozatokról társalgunk.
Az a baj, hogy az osztályomban 24 lány van, vagyis rengeteg és csupán 5 fiú. Szerintem sokkal másabb lenne, ha lányból lenne kevesebb, ott könnyebben össze tudnánk barátkozni, ha már ilyen kevesen vagyunk lányok, tartsunk össze :D Így meg állandóan a lányos nyavajgások, juj hallom tetszik neked ez meg amaz, feltűnési viszketegség, drámák, nekem ez kell amaz kell.. beledumál egyik csaj az órába, a másik 22 meg azon röhög vagy rosszabb esetben hozzákommentál. Én ilyenek közé (egyelőre) nem szívesen vegyülnék, remélem idővel megkomolyodnak és el lehet majd velük normálisan beszélgetni. :)
ugyanebbe a szituba vagyok , ugyanennyi lány és fiú van az osztályomban, és én is 9.es vagyok :D csak abban különbözünk, hogy én már egy éve ide járok.
szerintem úgy próbáld meg kezelni a helyzetet,hogy beszélgetsz másokkal,próbáld megismerni őket.mert én igaz szeptember óta lettem úgymond kirekesztve pár """"igaz"""" barát miatt,és nagyon rossz nekem így egyedül.de én úgy oldom meg,hogy mindenkivel kedves vagyok,segítek másoknak,meg beszélgetek.lehet hogy most ezzel így hirtelen nem lesznek barátaid,de legalább megtudják,hogy jószívű vagy, és így hátha sikerül barikat találnod :) meg nem muszáj most szoros barátságokat kötni,de azért még mindig jó,ha vkivel el tudsz lenni az osztályban,mert azért mégis csak az osztálytársaiddal vagy a legtöbbet suliban.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!