Van valami tanácsotok?
Először is ne érezd magad szerencsétlennek emiatt. Nagyon sokféle személyiségtípus van, vannak akik sokkal nyitottabbak és befogadóbbak, mások kevésbé. Más-más emberek nagyon különböző dolgoktól érezhetik jól magukat, nem mindenki kedveli a nagy társaságokat, és ez teljesen normális. Én tinikoromban nagyon introvertált voltam, nagy társaságokban egyáltalán nem éreztem jól magam, de a személyes, bensőséges és tartalmas beszélgetéseket mindig is nagyon élveztem. Ilyet persze sokszor nehéz találni, mert sok kapcsolat felszínes, de a Te korodban az is meglehet, hogy csak szimplán érettebb vagy a kortársaidnál. Egy szó mint száz: ne érezd magad emiatt szerencsétlenül!
Másodszor: mit tehetsz? Próbáld meg elfogadni, hogy Te ilyen vagy és keresd olyan emberek társaságát, akik hasonlóak. Könnyű megtalálni őket, mindig ők a kevésbé hangosak a nagy társaságokban, vagy akik nem is nagyon élnek nagy társasági életet. :-)
Ha nagy társasági körben vagy, soha ne a középpontba próbálj meg kerülni, próbálj csak meg egy-két emberrel ellenni, akikkel szívesen beszélgetsz. Ezen túl próbálj meg minél több embert személyesen megismerni. Ha elég sok embert ismersz, előbb-utóbb ki fog alakulni az a saját baráti köröd, amiben otthonosan fogsz mozogni és jól fogod magad érezni akkor is, ha nem épp Te vagy a középpontban.
Egyébként meg tudom, hogy ezzel most úgy hirtelen nem sokra mész, de hidd el nekem, hogy még nagyon fiatal vagy, és hogy az előtted álló 6-7 évben (ha nem több) nagyon sokat fogsz még változni. :-)
A legjobb tanács, amit adni tudok az az, hogy ne próbálj meg senkinek sem megfelelni, csakis magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!