Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Megbántás nélküli észheztérítés?

Megbántás nélküli észheztérítés?

Figyelt kérdés

Fél évet dolgoztam kint Németországban egy szállodában, főiskolai gyakorlatot csináltam ott. Sikerült megismernem sok embert, köztük egy 18 éves srácot, aki a munkatársam volt. Jóban voltunk, sok időt töltöttünk együtt, sokfelé utaztunk, jól éreztem magam vele, szerettem vele új helyeket megismerni, és nem csak egyedül járni a világot. Mielőtt hazajöttem volna, kb. 2 héttel előtte bevallotta, hogy szerelmes belém. Nem nagyon tudtam hova tenni ezt a kijelentést, mert annyira nem ismerhetett meg, hogy tényleg szerelmes legyen, szerintem többet képzelt a dolog mögé, mint ami a valóság volt. Én már akkor is mondtam, hogy kettőnk között ez nem fog működni, más terveink vannak, előttünk az élet, ő sokkal fiatalabb nálam, és ez csak átmeneti. Lassan másfél hónapja itthon vagyok, és részéről ez azóta sem változott. Úgy néz ki, hogy karácsonykor vissza fogok menni 2 hétre dolgozni, ha befejeztem a fősulit, valószínűleg huzamosabb időre is. Megtudtam, hogy már most valami meglepetést szervez arra a 2 hétre a szülinapomra, minden áron ajándékokat akar nekem venni és közös szabadnapot kikérni. Hiába kértem, hogy ne tegye, hajthatatlan. Olyanokat ír, hogy sosem érzett még senki iránt így, ő bármeddig várna rám, és a szíve mélyén tudja, hogy mi össze fogunk jönni. Tudom, hogy milyen naiv tud lenni ilyenkor az ember, én tényleg nem akarom megbántani, de nem tudom mivel rángathatnám ki ebből a rózsaszín ködből. Volt, hogy meg akart csókolni, de észrevettem a dolgot, és szándékosan úgy alakítottam, hogy ne sikerüljön, egyszerűen nem akartam, hogy még jobban beleélje magát, ha én nem akarok tőle semmit. A dolgot tetézi, hogy itthon megkeresett az előző szerelmem, akit 3 éve ismerek, de sose volt köztünk semmi, rég lemondtam róla, most viszont össze akar velem jönni, és külföldre is követne. Még magam sem tudom, hogy ennyi idő után belemenjek-e ebbe, azt meg végképp nem tudom, hogy mit csináljak a német sráccal. Én szeretem őt, de barátságnál többet nem tudok vele elképzelni. Így utólag teljesen úgy érzem, hogy nem kellett volna ennyi időt vele töltenem, de én csak jól akartam érezni magam valakivel, és nem csak éjjel-nappal a munkára koncentrálni. Hogy térítsem észhez? Mit mondjak neki még, hogy ne én legyek az, aki kiábrándítja ebből az egész szerelem témából és barátnő-keresésből?

Lassan 23/L

2015. okt. 11. 14:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Amikor én voltam szerelmes, akkor csak azzal tudtak leépíteni, hogy azt írta a másik fél, hogy összejött valakivel. Így ezek után lemondtam róla, és nem kerestem többet. Nyilván meg lehetett volna beszélni velem azt is, hogy legyünk csak barátok, de biztos hogy akkor mindig szarul éreztem volna magam. Szerintem ez így volt a legkorrektebb. Legyél egyenes, mondd el a gyereknek, hogy mi van, és kész, nincs más választása, meg kell értenie.

De egyébként az exeddel mért szakítottatok? Én olyannal, akivel régen szakítottam úgy jöttem csak össze egyszer, hogy csak kb 3 napra, aztán eszembe jutott, hogy mért is szakítottam vele, és nem hozott annyira lázba most sem, így újra otthagytam. Én nem tudok a múltban élni. Ha valakivel egyszer már elvált az utunk, abból másodszorra nekem nem jön ki semmi jó. De ez csak az én véleményem. Minden ember más.

2015. okt. 13. 10:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ő igazából nem az exem, csak szerelmes voltam belé, de mivel volt baratnője, nem történt köztünk semmi, csak barátok voltunk. És igazából pont ezzel nem akarom megbántani a srácot, hogy azzal vágok fel, hogy összejöttem valakivel, akivel nem is biztos még a dolog. De lehet igazad van, és másképp nem működne!
2015. okt. 14. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!