Mit tehetek, illetve ti mit tennétek ebben az ügyben?
Van egy melankólikus személyiségű barátom, aki egy nagyon rossz kapcsolatban van mindenki más szerint. Ő is néha ha racionálisan látja, akkor belátja, hogy nem jó neki.De a lányért szinte mindent megtesz.
Én mint a barátja ezt nem szeretném tehetetlenül csak nézni, hogy egy olyan emberből aki sokkal többre vihetné, ilyen
dolgokat csinál olyan valakiért, akiről mindenkinek elég rossz a véleménye.
Nagyon rossz ezt minden nap látni, hogy feszült, ezért én is feszültségekkel vagyok tele, ami folytatódik folyamatosan.
És a legvégső esetben szeretném, hogy elköltözzön vagy esetleg én költözzek kollégiumba, de én nagyon rosszul érzem magam,
hogy sajnos csak ő az egyetlen igazi ismerősöm, barátom itt, akit most nem érdekel az egyetem.
Szeretném "megmenteni", hogy ne partis p*csa legyen belőle, mint a barátnője, hanem egy egyetemet végzett komoly férfi.
Én pedig a barátja voltam.
Ezen a dolgon sokan keresztülmegyünk, akármelyik szempontot nézzük. De egy dolgot el kell engedned: nem menthetsz meg senkit/ mindenki csakis saját magát mentheti meg!
Még annyi esetleg igaz, hogy ha nyitott az ember, esetleg ad a közeli emberek véleményére, de pláne ilyen magánéleti ügyben ez is elég ritka.
Csernus Imrénél olvastam egyszer: ha vki kéri a véleményed hogy mit tegyen, akkor te tanácsot adsz, ha nem kéri a véleményed tanácsod de te ekkor is osztogatod, az okoskodás. És ezzel teljes mértékben egyetértek.
Ha x év múlva majd azzal jön, hogy miért nem szólt neki senki, miért nem nyitottátok fel a szemét, az is megeshet. De semmi bűntudat ne legyen akkor sem benned. Ha ilyen passzív, ha ennyire nem gondolkodik tudatosan, ha lételeme az önsorsrontás, NEM TUDSZ MIT TENNI :(
De nagyon rossz ezt minden nap átélni, hogy nemtudok vele mit kezdeni, ő a lányba csak a saját elképzelt gondolatait látja, mert a lány nagyon primitív hozzá képest. Én mint kívülálló és a többiek, családtagok is látjuk ezt .
Akkor a legjobb megoldás, ha lesz*rom és reménykedem, hogy minél előbb rájön ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!