Jól látom hogy a 20-25 éven felüliek 90%-nak nincs igaz barátja?
Nekem van 3. Egyiket gyerekkoromtól fogva ismerem. Egyiket középiskolából. Egyiket pedig már felnőttként ismertem meg.
És az ismerőseim körében is kb. így van, mindenkinek vagy 1-2 barátja. Az nagyon ritka, akinek senkije sincs.
Igen, jól látod. De a 20-25 éveseknél és a tőlük fiatalabbaknál se jobb a helyzet.
Az emberek nem figyelnek egymásra és sokan azt se tudják igazán, mi érdekli őket, ezért nem találnak olyan embereket, akikkel ugyanazért lelkesednének, és ebből kifolyólag nem is keresik egymás társaságát annyira, legfeljebb, ha csak táncolni vagy berúgni akarnak, azt meg többségnek mindegy, kivel teszi. Viszont az, akivel szórakozni jár, nem biztos hogy ugyanaz az ember, akire számíthatna, ha bajba kerül, nincs, ami igazán összetartsa őket.
20-25 év alattiaknak is csak ideig óráig.
Változott a világ, már nem "menő", hogy valóban odafigyeljünk a másikra, fontosabb lett a rongyrázás- ez nem sak a baráti kapcsolatra értendő, szerelmi szálak, de akár rokoni kapcsolatokat is mérgezhet.
Fogyasztói társadalmak vannak, minden és mindenki pótolható-csak mikor elveszik, jönnek rá, hogy azért annyira ez nem így van.
Tisztelet azoknak a bizonyos kivételeknek !
5: Én nem ezt látom a saját környezetemben.
Tényleg nincs olyan nagy csapat, mint iskolás korban, de szerintem nem is kell. Bőven elég, ha 1-2 barátja van az embernek. És nem olyan különleges dolog nekem.
Sajnálom, hogy a ti környezetetekben ilyen rossz a helyzet.
34 éves vagyok, szóval 20-25 éven felüli. :)
Nekem 1 nagyon jó barátom van, de őt sem mondanám annak a tipikus igaz barátnak.
Akikkel nagyon jóban voltam és valóban igaz barátaim voltak sok-sok évig, velük már csak 1-2 évente egyszer futok össze. Elköltöztem, elköltöztek, egy ideig beszéltünk, aztán ez elmaradt, ahogy a barátság is. Új város, új meló. Persze vannak munkatársaim, akikkel jóban vagyok, de velük nem lehet azt az igazi barátságot kialakítani. Meg egy 3X éves ember már elég nehezen nyílik meg és barátkozik. A "megeszünk egy sütit, megiszunk egy sört és csacsogunk" az nem barátság.
Szóval nálam ez az oka a dolgnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!