Mi értelme van a felszínes, felületes barátságoknak?
Mert más kategória a felszínes "haver", akivel jól el lehet ütni együtt az időt és jókat lehet röhögni, de nincs mély kapcsolat, és más az, akivel tényleg szoros a viszony, de ilyen ritkán van egyszerre 2-3-nál több az ember életében. Nem hiszem, hogy rossz ember lenne az, akinek nem kizárólag mély kapcsolatai vannak.
30-as nő vagyok, nekem is van több "barátnőm" a szomszédok és a kolléganők közül, akikkel szívesen elbeszélgetek erről-arról, meg tudjuk egymást nevettetni, de tudom, hogy ha munkahelyet váltok vagy elköltözünk, nem fog megmaradni a kapcsolat, és ezt nem bánom egyáltalán. Ők sem. És van összesen talán kettő olyan barátnőm, akikkel más sok mindent kiállt a barátságunk, akikkel igazán közel vagyunk egymáshoz, és szívesen beszélgetek velük olyan dolgokról, amiről az első kategóriába tartozó ismerőseimmel nem. Miért baj ez?
Ember nem csinál ilyet. Emberi testel nem biztos, ember vagy még....
Nincsen felszines barátság.
Nem kérdeznél ilyet ha ismernéd szót.
Én nem tudnék elmenni ide-oda úgy egy emberrel, hogy nem szimpatikus, nem KEDVELEM, nincs meg egy minimális "baráti" környezet. Munkahely más, ott rá lennék kényszerülve, hogy váltsak néhány szót, vagy ne legyek tapló velük szemben.
Nem értem én sem, miért jobb 10 haver, mint 2-3 "barát", ha még nem is a legjobbak?
Egyáltalán ezek az emberek nem is igénylik, hogy legyenek olyan barátaik, akikre támaszkodhatnak és akiket ő is segíthet, ha baj van? Nem akarnak senkihez kötődni? Mi értelme van akkor így?
Nem értem én sem egyszerűen. Valaki magyarázza már el, hogy miért jó ez.
Pusztán jó időtöltés, mert amúgy unalmas lenne az élet?
Erre tudok gondolni.
"Én nem tudnék elmenni ide-oda úgy egy emberrel, hogy nem szimpatikus, nem KEDVELEM, nincs meg egy minimális "baráti" környezet."
Számtalan ember van, aki szimpatikus, kedvelem, de ettől még nem a barátom a szó mély értelmében. Neked nincsenek ilyenek? Kizárólag a 2-3 közeli barátoddal szoktál szót váltani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!