Jogos lenne visszakérni a pénzt?
CSAk akkor kérhetnéd vissza a pénzt, ha a barátod(?) ÍRÁSBAN megkért volna, hogy vegyél jegyet. (Elvileg akkor is így lenne, ha szóban kért volna meg, de azt nem lehet bizonyítani)
He nem mondta, hogy vegyél, akkor ez kizárólag a saját hülyeséged volt.
Nem.
Nem kérte,hogy vegyél neki jegyet.
Ez most tanuló pénz volt.Máskor tudod előre nem veszel senkinek semmit.Mondjuk ha megkért volna,akkor jogosan kérhetnéd vissza,de így nem.
Az illetőt ezután kezeld is úgy, ahogy viselkedik. Ne adj a szavára.
Jogilag valóban nem tehetsz semmit, de szerintem emberileg teljesen jogos, hogy nem örülsz a dolognak.
Esetleg van valami program, amire szívesen elmennél? Szólj neki, hogy ugorjatok le, de mivel miatta szívtál, fizesse a jegyet.
Őszintén: Egy igazi barát azonnal szólna, hogy kifizeti a károd. Az egyik barátommal mentünk volna moziba, a jegy meglett véve elővételbe, én fizettem. Utólag szólt, hogy nem tud jönni, ráadásul önhibáján kívül. Egyből mondta, teljesen magától, hogy ha esetleg nem tudjuk visszaváltani a jegyet, kifizeti nekem vagy fizeti a következő közös kaját. Nem fogadtam volna el, max. 1 sört, de a gesztus azért egyértelműen jól esett. Szerencsére áttudtuk rakni a jegyeket egy későbbi dátumra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!