Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A húgomnak képzeletbeli...

A húgomnak képzeletbeli barátja van. Aggódnom kéne?

Figyelt kérdés

Mindig is tudtam -tudtuk-, hogy a húgom nem mindennapi ember. Folyton álmodozik, és a képzeletbeli barátjaihoz menekül -mikor kisebb volt mindenki csak azt mondta "majd kinövi" de nem.

Immár több mint 13 éves. Szerintem jobb lenne neki, ha nem csak a könyvei és az álomvilágában élne -hanem itt ebben a való világban.

Egy génen osztozunk nekem is volt nem voltak nem valós társaim, de én ezt hamarabb kinőttem.

Aggódnom kéne? Mit tehettek?

2015. júl. 5. 17:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Egyébként teljesen érett lányról van szó, nem egy infantilis kiskamaszról...

Kissé visszahúzódó, ennek ellenére van egy-két igaz barátja. Nagyon élénk fantáziája van (senkinek nem vallaná be, de titokban írással fejezi ki ezt) és sokat álmodozik. Szerintem csupán ilyen a természete.

Nem akarom kiírtani belőle a kreativitást, az álmodozást csupán jó lenne ha egy picit több időt töltene a Földön.

Szakember? Ha van is problémája (mint minden embernek) nem hiszem, hogy szüksége lenne rá (egyébként sem egyezne bele, ebben biztos vagyok...mikor szüksége lett volna rá, se ment el nem, hogy ezért).

A beszámolói alapján nem bántják az iskolában -legalábbis nem jobban mint mást. Habár néha azt hiszem jobban örülne ha másik általánosba járna...de elég érdekes természete van, nem igazán közli ezeket az érzéseket földön járó emberekkel.

Csupán felmerült bennem, hogy lehetne beszélni vele erről, de mit mondanék akkor neki? "Mert más vagy, állj be a tornasorba és légy olyan mint az átlag?"

2015. júl. 5. 20:42
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves vagy, hogy aggódsz a húgodért, de azért azt is tudd, hogy nem a te felelősséged őt megváltoztatni, megmenteni, megnevelni stb.

Amúgy én a mai napig úgy alszom el, hogy mesélek magamnak a fejemben. Szép, izgalmas vagy épp romantikus történeteket találok ki, amiknek általában én vagyok a főhőse. Erre alszom el, de napközben nem vagyok ettől retardált, komoly, felelős állásom és hivatásom van, aminek maximálisan megfelelek. Egyszerűen ilyen a a fantáziám, nem bántok vele senkit, és a gondolatrendőrség már kiment a divatból.

Szerintem nála is azt kéne megfigyelni, hogy zavarja-e az álmodozás a napi életvitelt: tud-e tanulni, koncentrálni, nem közlekedik-e veszélyesen pl. Ha ezekkel minden oké, akkor hagyjátok nyugodtan! Talán művész lesz, ha nem töritek le most a képzelőerejét...!

2015. júl. 5. 21:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: Attól még, mert nem akarja, hogy csőlátású legyen, egyetalán nem töri le a fantáziáját. A szakember sem, csak kivizsgálja. De, a kepzelt dolog mint írták 5-6 éves korban eltűnik.
2015. júl. 5. 21:43
 14/19 anonim válasza:
Most leszek 13 és nekem is van(ak) épzeletbeli barátaim szerintem nincs vele semmi baj :D Én már abban az esetben vagyok hogy tudom hogy nem létezik nincs ott de én látom és hallom bár nekem egy kék tigris, ezért nem is nagyon tudnék vele beszélni. Mindig ott van jön velem, de társaságban nem foglalkozok vele csak itthon így nem néznek hülyének :P szerintem tényleg ott van mert pl teljesen rá tudok ülni mint egy székre és "lebegek" de más nem látja ez van :D majd kinövi, ha nem az sem baj, legalább mindig lesz egy barátja és sosem lesz egyedül,addig szerintem egész normális amíg olyanokat nem csinál hogy pl felgyújtja a házat mert a barátja azt mondta, de amíg ne csinal ilyeneket normális..elvan a gyerek ha játszik :D
2015. júl. 7. 09:58
 15/19 anonim válasza:
Nekem unokatesóm 15 évesen nőtte ki. Szerintem semmi ok az aggodalomra.
2015. júl. 7. 15:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés, hogy ő ezt mennyire gondolja komolyan?

Az, ha valaki a fantáziavilágba menekül, önmagában nem baj.

Az, ha tényleg valós, hús-vér embereknek hiszi a kitalált barátait, na, akkor már van ok aggodalomra.

2015. júl. 11. 03:00
 17/19 anonim ***** válasza:
#14: nem tudom, mit szívtál, de adj belőle nekem is! :D
2015. júl. 11. 03:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha tényleg komolyan látja ezeket az alakokat, akkor skizofréniára lehet gyanakodni, stb.
2015. okt. 10. 18:12
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy tipp, amit szakember előtt kipróbálhatsz vele. Ha nem jön be, még mindig elvihetitek. Vedd rá, hogy írjon naplót vagy regényeket/történeteket, és nézd meg, hogy mi történik. Én idősebb vagyok, és írok naplót, mert vannak olyan érdeklődési köreim/problémáim, amelyekkel egyik ismerősöm sem rendelkezik/azonosul. Rossz érzés, ha valamit nincs kivel megbeszélni, próbáld rávenni az írásra. Nem lesz nehéz, ha szeret olvasni.

2015. okt. 11. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!