Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Bennem van a hiba, vagy a...

Bennem van a hiba, vagy a fészbukk' tényleg tönkreteszi a társadalmat?

Figyelt kérdés
Nem is tudom hol kezdjem... szóval... :D 16 éves lány vagyok, egyedül érzem magam, távkapcsolatban élek, suliban magán tanuló vagyok. Sok barátom/ismerősöm van, néhányat elég közelről ismerek, és kölcsönösen tudjuk egymás bizalmasabb dolgait, azaz szoktunk lelkizni. Nem csak ilyenekről lehet velem beszélni, sok minden érdekel(bár, nem feltétlen lányos dolgok, gép, pszichológia meg egyebek), de szeretek viccelődni. :D Viszont a barátaim ritkán keresnek, van aki hónapokig rám sem ír, azt se kérdezi élek-e még. Pedig ha én keresem őket, senki sem lekezelő, nem is 2 szóval válaszol, nem úgy tűnik, mintha untatnám őket. Különben sem olyannak ismerem egyiküket sem, akik nem mondanák meg ha valami nem tetszene. Azokról van szó, akiket a legjobb barátaimnak tekintek, max. 4-5 ember. Személyes találkozásra is próbáltam elhívni őket, de szinte "sosem érnek rá". Fészbukkjuk meg mégis tele van mindenféle képpel, amin a haverjaikkal vannak, sok iskolában készült fotó. Ennyire nem válogatnák meg a korombeliek a barátaikat? Az osztálytárs "kézre áll", oszt' jó haver lesz az amíg véget nem ér a suli, aztán többet szóba sem állnak? Amikor az egyikük el is jött velem valahova, az helyett, hogy rám figyelt és beszélt volna normálisan, a telefonját nyomkodta... -.- Nem hiszem el, hogy egyetlen napot ne bírna ki valaki a telefonja nélkül ha már olyan személlyel találkozik, akivel évente 1-2 alkalommal, pedig még nem is laknak messze, az egyik ilyen ismerősöm konkrétan gyalog 20 percre. Rajtam kívül a többi tizenévesnek nincs is szüksége komoly barátokra, akikre számíthat is, nem csak a suliban röhög velük? Szeretnék legalább 1-2 olyan embert megismerni, akivel legalább pár naponta kommunikálok, hetente/2 hetente találkozom. Annyira utálok egyedül lenni. :( Vagy ez lehetetlen ameddig nem leszek én is fészbukkfüggő, hogy egész nap online legyek? A mai generációnak már csak azok az élő, létező személyek, akik a chaten elérhetők? :/ Ne már... Mit gondoltok, én várok sokat egy baráttól, vagy tényleg ide süllyed az emberiség? Más így érezhet, mint én, legfeljebb nem mondja?

2015. jún. 28. 10:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha 16 éves vagy, akkor inkább keresd az aktív és Értékes társasági foglalkozásokat, mint pl.: néptánc kör (rendkívül jó testnek és léleknek), torna-aerobik körök, kézműves körök, bármi hasznos foglalkozást, nem pedig az otthon csücsülést.

Hidd el, hogy az ilyen helyeken szintén értékes fiatalok vannak, kevésbé Face mániások. Ne félj, mert a táncon és tornán keményen meg vannak dolgoztatva :P Kérj szüleidtől egy kis pénzt ezekre, biztos értékelni fogják, illetve nyugodtan könyvtár belépőre is, én a te korodban szinte csak a könyvtárakat bújtam, nem az utcán járkáltam ... és rengeteget jelentett.

2015. jún. 28. 11:19
 12/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy nincsenek barátaid, nem a Facebook hibája. Valamiért nem kedvelnek.
2015. jún. 28. 11:40
 13/18 anonim válasza:

Szia!

Hogy a Facebook tönkreteszi-e a társadalmat, vitatott kérdés, most ebbe inkább nem mennék bele.

Viszont szeretném kicsit más oldalról megközelíteni a kérdést.

Megítélésem szerint Facebook függőség azoknál alakulhat ki, akik nem képesek normális emberi kapcsolatot létesíteni, tehát könnyebb elküldeni FB-n egy szmájlit, mint élőben kifejezi az érzéseiket. Ha viszont valaki szociális, az a Facebook mellett is ugyanúgy éli a mindennapi életét, és találkozgat másokkal. Tehát ha azt veszed észre, hogy másoknak fontosabb a Facebook mint te, akkor szerintem az lehet a gond, hogy nem vagy nekik fontos, csak egy egyszerű "FB haver" vagy, akire néha ráírnak.

Más különben az ellenkezőjét kellene tapasztalnod.

2015. jún. 28. 11:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Csak nem tudom miért nem kedvelnek, ha így van. Bíznak bennem ha olyanokat elmondanak amiket. Én olyannal biztos nem osztanék meg ilyesmiket akit nem kedvelek, mert mi van ha továbbmondja vagy bármi. Akinek beszámolnék a magánéletemről, azért is tartanám vele a kapcsolatot, nehogy magamra haragítsam és amiatt beszéljen ki. Azért vagyok magántanuló, mert általában jobban érzem magam felnőttekkel, de 20 felettiekkel ötletem sincs hol ismerkedjek, szakkörökben is korosztályonként van általában a foglalkoztatás. Neten nem akarok, több szimpatikus embert is ismertem már meg, de innen számítva a világ végén laknak szinte mind, az ilyesmiből meg nem nagy valószínűséggel lesz komoly barátság, valakinek pénze, valakinek kedve nincs utazgatni.
2015. jún. 28. 11:58
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel 20-30 évvel ezelőtt nem online élted a kapcsolataid, feltételezhető, és megállapítható, hogy igen. A közösségi oldalak okolhatóak, az emberi kapcsolatok el silányulásásért, a felszínesség kialakulásához.
2015. jún. 28. 15:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Fejlett High Tech országokban, pl Jappán odáig fajult, ez, hogy a fiatalok ki se tekintenek a virtuális térből. 20-30 évesen egyedül vannak, mert képtelenek egy kapcsolat kialakítására...ez mind ennek a következménye.
2015. jún. 28. 15:30
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

A Facebook ismerős fényévekre van a barátokról. Regisztráltam, hogy kövessek pár dolgot ( karate, tábor stb. ) erre elkezdenek bejelölni. A barátaim/osztálytársaim oké, őket kedvelem/ismerem. De olyan iskolatársam is bejelölt, akivel soha az életemben nem beszéltem. Vannak olyanok, akiknek az ismerős szám a fontos, hogy legyen 600 ismerőse, ebből ismert hetet. Nekem van normális ( értsd nem virtuális ) barátaim. Velük hülyülök. :) Ezek az internetes "ismerősök" nem érdekelnek.

A kérdésedre válaszolva, nem vársz sokat. Ez alap. Nekem ( hál'Isten ) rengeteg barátom van a suliból, így nekem nincs ilyen bajom.

Ui.: Ne legyél Facebook függő!!!

L,14

2015. jún. 29. 10:45
 18/18 anonim ***** válasza:

# 9

Erről miért a facebook tehet? Most komolyan! Ilyen kiábrándító esetek a környezetemben nem léteznek. Én nem például interneten keresztül nagyon meggondolom, hogy mit írogatok/fejezek ki a másik embernek, nem szeretem a félrne értenek, akivel interneten ismerkedem, attól többnyire elvárom, hogy egyszer lehetőleg találkozás is legyen belőle.

Nem tartom magam annyira facebook függőnek, de úgy vagyok vele, hogy azt érzem, sokszor nagyon leköt, amikor egyedül vagyok.

Viszont egy jó társaságban egyáltalán nem hiányolom. Ha eljárok egy eseményre, egyáltalán nem zavar, hogy nem netezhetek, sőt.

Szerintem tényleg attól függ a viszonyulás, hogy hogy használod.

A "sötét oldala" az egésznek csak az, hogy tényleg vannak olyan negatív példák, akik nagyon abban hisznek, hogy barátságokra/kapcsolatokra lehet találni itt, miközben sem téged, sem te a másikat nem ismerheted, még a legőszintébb hozzáállásoddal sem. Mert akaratuk ellenére nagyon korlátoltan tudják kifejezni magukat itt, közben nincsenek tisztában vele, hogy mennyire félretudják érteni őket online, még akkor is, ha őszinték akarnak lenni:) Legalábbis velem sokszor volt így, hogy eleve a netes körülmény teremtette meg a félreértéseket, nem az, hogy az emberek ne akarták volna érthetően-őszintén kifejezni magukat.

Szerintem az is elég meghatározó szempont, hogy akik "széles vigyort" mutatnak facebook-on, azok nem csak facebook-on olyanok, hanem mindenhol, ahol emberek között kell "szerepelni" a valóságban is. Van aki meg nem akarja szándékosan megtéveszteni az embereket, a valóéletben is ugyanolyan kényszerének érzi azt, hogy "megfeleljen" embertömegeknek.

A leírásodhoz fűződő kérdés az, hogy rajtad kívül valóban nincs körülötted senkinek olyan barátja, akire számíthat? Szerintem inkább olyan mintha a saját problémádat általánosítva írnád le.

2016. márc. 23. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!