Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek elég indok arra,...

Szerintetek elég indok arra, hogy valakivel ne barátkozzak, mert homofób?

Figyelt kérdés
19/L vagyok. ő utálja a meleg férfiakat. én biszexuális vagyok (tényleg, nem divatból, volt már hónapokig barátnőm is) de nem "dicsekszem" vele, ha valaki rákérdez elmondom az igazat. és gyűlölöm a homofóbiát és ezért hanyagolni akarom az életemből
2015. jún. 14. 23:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Nekem elég lenne, elég hangsúlyozottan nem vagyok homofób s ez azért komoly dolog. Ha amúgy érdekes ember, simán lehetne az ismerősöm, el lehetne vele dumálgatni, jóban lenni vele, de azért egypár lépés távolság lenne emiatt a nagy elvi különbség ellenére, ami nekem már semmiképp nem fér bele a barátságba.
2015. jún. 15. 00:02
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Hát, kérdezd meg tőle, hogy téged sem szeret?

De amúgy igen, főleg, ha ennyire érint... nekem vannak homofób ismerőseim, de engem nem érint heterón ennyire a téma, ennek ellenére, próbáltam beszélni vele, de vannak menthetetlen helyzetek is..Nem is vagyunk nagyon közeli viszonyban.

2015. jún. 15. 00:10
 3/14 anonim ***** válasza:
23%

Nem kell indokolnod, akarsz-e valakivel barátkozni, vagy nem. Egy "CSAK" is elég.

Azt meg Neked kell eldönteni, akarsz-e. Ha amúgy ezer más okból jó barátok lennétek, és nagy szükséged van a barátságára, akkor hajrá... Egyébként meg nem szoktak műkődni, és jól végződni azok a "barátságok", ahol világnézeti különbségek vannak. Pláne, ha titkolózások. Nem kell feltűnően kerülni, elég, ha a továbbiakban nem erőlteted vele a kapcsolatot. Amúgy is könnyen kikopnak az ember mellől ebben a korban a barátai.

2015. jún. 15. 01:44
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Hát ezért az egy tulajdonsága miatt szerintem kár elítélni.
2015. jún. 15. 01:45
 5/14 anonim ***** válasza:
22%

Ha te emiatt elítéled az egész embert pont ugyan olyan vagy mint ő a melegekkel szemben.

Amúgy sokak csak a velük azonos nemű melegekkel szemben homofobok, a másik nem homofóbiáját izgatónak tartják.

Nála ez egy általános mindennapi beszédtéma? Vagy csak látott két férfit kézenfogva és mondott valami csúnyát?

2015. jún. 15. 02:34
 6/14 anonim ***** válasza:
23%

Én biztos elítélném, pedig nem vagyok meleg. A melegek utálata (ritka hülye szó rá amúgy, hogy homoFÓBIA, mi van, félnek a melegektől az emberek?!) egyszerűen primitív és beszűkült dolog, senkinek semmi baja nem lesz attól, hogy valaki mást szeret az ágyban.

Az meg ugyanúgy undorító, mikor egy heteró teszi közszemlére a szerelmét, pl. hangos cuppogás tömegközlekedési eszközön (kit érdekel, hogy mennyire dúl a láv?!), mint amikor egy meleg a kinézetével, stílusával szándékosan a közfelháborodásra játszik (kit érdekel, hogy a saját nemedet szerteed basszus???)

Meleg alatt jelenleg egyszerre értek nőt is és férfit is. A legnagyobb "homofónok" amúgy 99%-ra mondom, a legnagyobb látens melegek, nem véletlen mondják, hogy az kiabál a leghangosabban, akinek ég a háza.

2015. jún. 15. 07:36
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

#5 ezt a tanácsot adnád akkor is, ha egy neonáciról lenne szó és nem homofóbról?

Am nehéz kérdés, azt mondanám, bogy ne barátkozz ilyennel, de nemrég derült ki egy elég közeli gyerekkori barátomról, hogy homofób. Nem tudom rávenni magam, hogy megszakítsam vele a kapcsolatot, de időnként heves vitáink vannak a témával kapcsolatban.

2015. jún. 15. 08:24
 8/14 anonim ***** válasza:
23%

Ki kéne már irtani a köznyelvből ezt a gusztustalan homofób szót, annyira helytelen.

Egyébként meg döbbenetes, hogy eljutottunk arra a pontra, hogyha egy egészséges férfi taszítónak találja a homoszexuálisokat, akkor őt el kell utasítani, miközben teljesen természetes és ösztönös ez a mentalitás, hogy a társadalom az egészségét megőrizve elutasítja az olyan devianciákat, amelyek a fejlődést akadályozzák, mivel ez egy evolúciós zsákutca, ráadásul a férfiak nagy részének borsódzik a háta a melegektől, teljesen érthetően. A lányok puszilgatják és ölelgetik egymást egész gyerekkorukban, de a fiúk nem is szocializálódnak, ha két férfi csinál ilyet egymással, ösztönösen taszítja őket.

A hozzád hasonlóak nevezik az ilyen "homofóbokat" beszűkült gondolkodásúaknak, miközben nem veszitek észre, hogy a másik oldal számos racionális érvet fel tud hozni, nem ők a csőlátásúak, hanem ti. Persze, hogy mindenkinek joga van a szerelemhez, nem is lenne feszültség és ellentét, ha a liberalizmust hajtogatva nem provokálnák ki a homoszexuálisok a közutálatot, senkit nem érdekelne a másik nemi identitása, ha nem szerveznének melegfelvonulást és nem tudná mindenki ki az a koncsita wurst.

2015. jún. 15. 08:24
 9/14 anonim ***** válasza:
6%

"de a fiúk nem is szocializálódnak,"

*de a fiúk nem így szocializálódnak,

2015. jún. 15. 08:25
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

Nekem elég volt.

Pedig nagyon kedveltem, de nem ment. Olyan volt, mintha elém rakták volna a kedvenc ételemet, amiben egy féreg mászkál.

2015. jún. 15. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!