Mindenki utál, jogosan?
Mindig van véleményem, és nagyon rosszul viselem az igazságtalanságot. Amióta barátom van (3 év) asszimilálódtam a baráti körébe. Minden okés is volt, addig amíg befogtam a szám.
Szülinapi bulit rendeztünk volna, és a városkánknak van is egy erre kialakitott önkormányzati tulajdonú helye. Nem kaptuk meg, merta polgármester fia a barátunk és szeptemberben a választásokkor az egyik ellenfélnek sem adta ki (szándékosan) a helyet. Viszont, ha közeli barátoknak kiadja az szemet szúrt volna. A srác meg csak mentegetőzött, és csak a buli előtt 1 nappal szólt, hogy offos a hely, akkor is csak akkor mikor már zaklattuk, hogy mi a helyzet...Mindenki tolerálta, csak én nem. Nagyon összevesztünk és azóta kerüljük egymást.
Az egyik szerelmespár a baráti körből épp nehéz időszakot él. A csaj a lehető legdurvább módon csalta meg a szintén "közeli" barát srácot. Január óta mindenki kussol.Mindenki tudja a storyt csak a srác nem. Vizsgák...jobb a béke stb. De a csaj viszont, e tette ellenére elég nagy arccal bír (barátnőimnek irogat undormány dolgokat). Egyik nap írtam neki, hogy ha nem vesz vissza, kiderül a titka. Azóta off.
Ma meg az egyik srác kérdezősködött rólam és a barátomról. Mondtam, hogy volt egy kis vita stb. Erre elkezdett a fent említett megcsalós barátnőhöz hasonlítgatni -"ő is így kezdte"- alapon. Nagyon nagyon összevesztünk, azt mondta többet látni se akar. És közben védte a megcsalós lányt. OK.
Most depi vagyok, hogy így alakult.
" Lent a közértes csaj, nálunk mindig nagyon unatkozik és az a szórakozása, hogy minden embernek beszólogat. Amikor sokat vásárolok, beszól, hogy ne vegyek annyi kaját, mert ő nem akar ennyit dolgozni. Ha lemegyek kétszer egymás után, másodikra beszól, hogy mit képzelek, hogy kétszer jövök, nehogy harmadikra is le merjek jönni."
Azért egy ilyen munkakerülő-kötekedő közértes (több mint) pimaszkodása azért enyhén szólva nem ugyanaz; mint a kérdező őszintesége.
A közértesnél a minimum, hogy más közértbe járnék ez után vásárolni.
A kérdező őszintesége szerintem nem baj. Más dolog, hogy az emberek jelleme alapvetően nem jó, hanem gonosz. És ennek megfelelően gonosz az őszinteséghez való hozzáállásuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!