Van orvos baratotok? Milyen szoros a kapcsolatotok? Nem zavar titeket a rangletran beluli kulonbseg?
Van, szoros a kapcsolat.
Milyen ranglétráról beszélsz? Elmúltak már a földesuras-jobbágyos meg a rangon belül barátkozós, házasodós idők.
Ő is ugyanolyan ember, mint a többi.
Én fordítva válaszolok a kérdésre, a másik oldalról, végzős orvostanhallgató vagyok. Van orvos, orvostanhallgató, villanyszerelő, taxisofőr, mérnök stb. barátom, haverom és ismerősöm. Nem érzem különbnek magam náluk. Van-e ranglétra? Jó kérdés. Manapság egy egyetemi diplomának nem sok tisztelete van hála a büfészakoknak de én igenis büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legkeményebb egyetemi szakát el tudtam végezni. Apropó kezdő orvosként itthon is lehet legálisan, hálapénz nélkül 300000 Ft nettó körül keresni.
Lenézem e azokat, akiknek nincs diplomájuk? Nem. Egy kőműves is lehet nagy tudású ember, továbbá minden normális szakma igényel egyfajta tudást.
Lenézem e azokat, akiknek büdös volt a tanulás és képzettséget nem igénylő munkát végeznek (sor melletti rabszolga)? Igen, mert lusta, önmagukra igénytelen emberek, két csavart becsavarni egy majom is képes, gyakorlatilag biorobotok... aki ennyire tartja magát az önmagát minősíti. Ez alól kivételt képez mondjuk egy Down-kóros, akinek a szellemi képessége ehhez a munkához elég, de többre nem, az ő esetében becsülendő az ilyen munka is.
Azt viszont mindenkinek tanácsolom, hogy a KÓRHÁZBAN a minimális tiszteletet (nem hálapénzt) adja meg az orvosnak. Magázódás a minimum még akkor is, ha fiatal az orvos. A halálom, amikor a beteg le akar tegezni. Nem tegeződünk, mert ellenkezik a szakma szabályaival, én mint orvos/orvostanhallgató nem tegezhetem le a beteget továbbá ez nem kocsma, hanem kórház, és nem kicsi a felelősségünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!