Illik vagy sem elfogadni?
Figyelt kérdés
Van egy jó barátom, ugyanabban a városban élünk, dolgozunk. Tudja, hogy már hetek óta tervezem, hogy hazamegyek a szüleimhez látogatóba autóval, de 10.000 lenne a benzin pénz.
Viszont most nincs erre pénzem, ugyanis most költöztem új albérletbe.
Felajánlotta, hogy kifizeti nekem a benzin árát, holott már 3-szor utasítottam vissza.
Hétvégén utaznék haza.
2015. márc. 30. 17:20
1/9 anonim válasza:
ha nagyon jó barátod és utána visszafizeted neki az összeget akkor szerintem nincs abból baj ha most kölcsönkérsz tőle
2/9 anonim válasza:
Előreláthatóan vissza tudod majd neki fizetni? Ha évekig csak halogatódik majd a dolog, az kínos lesz, úgyhogy akkor szerintem ne. Ha mondjuk egy hónapon belül vissza tudod neki adni, akkor szerintem simán elfogadhatod. Nem tudsz valamennyit te is beleadni, hogy mondjuk csak a felét állja ő? Vagy nem tudsz autó helyett mondjuk vonattal vagy busszal menni, hogy kevesebbet kelljen kérned?
3/9 anonim válasza:
Ha nem jelent neki gondot akkor fogadd el és biztosítsd róla hogy számíthat rád ha (nem pénzbeli) segítségre van szüksége.
Mert ugye ha pénzbeli dologra számítana akkor ez kevésbé lenne segítség hanem sokkal inkább kölcsön.
Ha vissza utasítod azt amit adni akarnak azzal megbántod az ajándékozót is.
Mivel ő ad ezért ő emberileg több lehet tőle amitől te fosztod meg ha nem fogadod el.
4/9 anonim válasza:
első kettő láttátok valahol a "kölcsön" szót a leírásban ?
5/9 A kérdező kommentje:
1 éve a legjobb barátom, azt mondta, hogy nem is kell visszaadnom, ugyanis az elmúlt fél évbe tucatnyi rossz történt vele és csak én álltam mellette a nehéz időkben.
2015. márc. 30. 17:31
6/9 anonim válasza:
akkor szerintem nyugodt szívvel elfogadhatod :)
7/9 A kérdező kommentje:
az előzőekre... a vonat ki van zárva, ugyanis ahol laknak a szüleim abba a városban, oda nem jár személyvonat, csak teher... a busztól meg rendszerint hányingerem van, ezért is van saját autóm, hogy ne kelljen tömegközlekedést használnom
2015. márc. 30. 17:42
8/9 anonim válasza:
Akkor fogadd el a zsetont, tankold meg az autót aztán irány haza
9/9 anonim válasza:
Fogadd el és ha nem is tudod visszaadni (vagy nem fogadja el) akkor máshogyan hálálod meg. Annyi lehetőség van kinyilvánítani a barátságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!