Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek, hogy egy kicsit...

Mit tegyek, hogy egy kicsit is tiszteljen?

Figyelt kérdés
A legjobb barátom úgy érzem csak kihasznál... Mindig mindenben jobb akar lenni mindenkinél(főleg nálam), mindig ő akar lenni a középpontba és ha én vagyok megsértődik... Ha olyan ruhát veszek fel ami neki nem tetszik leszólja... A lány aki tetszik nekem tetszett (előbb) majdnem összejöttünk, és hirtelen a legjobb barátommal járt... Ez szerintem már nem barátság!!! Nekem iPhone 4s-em van és mivel ő élsportoló mondta nekem, hogy az apukája azt mondta hogy ha jól teljesít sportban kap egy iPhone 5s-et (mikor 2 nappal ezelőtt meg leszólta az iPhone-t mert hogy csak a Samsung)... Én ezt már nem birom viszont hogyha elmondom neki akkor attól félek hogy már soha nem leszünk barátok... A dolgozatokat meg mindent rólam néz le!:c
2015. jan. 27. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen legrosszabb barátom!Mindenért fikázott és természetesen neki mindenből jobb és szebb jutott.Egy éve elküldtem az anyjába!Tök jó nélküle!:)
2015. jan. 27. 14:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nekem még 8 évig osztálytársam lesz:/ mellette ülök minden órán:(( csak annyit akarok h tiszteljen:( Olyan nagy kérés ez?:c 12/L
2015. jan. 27. 14:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha valakinél "tenni" kell, hogy tiszteljen - akkor mélyen baj van. Egy nagyon gyakori és mély probléma van itt: a mimetikus utánzás. (különösen a lánynál jött ki,de a többinél is... Ha ruhádat leszólja azért, mert hordaná ő is,de nem tetszik, mert ugyan miért szólna le egy közömbös ember ruháját, mindegy az. Ez egy utánzáson-rivalizáláson alapuló kötelék, nem bajtársiasságon, barátságon. Egész elmélete van ennek: R.Girard mimetikus vágyelmélete. Egész odáig megy, hogy a másik "vágyait"(lány) kezdi utánozni.

Fokozatosan építsd le ezt, engedd el békésen, magyarázkodások nélkül.. soha nem lesz jó,sajnos.

Lesz majd igazi barátod, remélem. De sajnos, még egyedül is jobb.

2015. jan. 27. 14:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Ilyennel nem barátkoznék. Mellesleg nem kell, hogy tiszteljen. A féltékenysége azt mutatja, hogy neki nagyon is konkurrencia vagy. Bízz magadban és tiszteld saját magad. Néha nyugodtan helyrerakhatod, hogy lássa nem viselsz el mindent. Valószínűleg neki már nem fontos a barátságotok.
2015. jan. 27. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!