Mit csináljak a barátnőimmel, ha a közös fotókat még a kameráról kitörlik folyton? Jogos?
Csinálunk csoportképből vagy 20 képet, és a végén marad 4.
Folyton törölgetnek - az enyémről ugyan nem, de nekem "trabant" a digi gépem az ő "Lexus" fényképezőjükhöz(tükörreflexes, 32x-es optikai zoomos, legújabb, hiperszuper 100ezres gépeik vannak, nekem meg egy 10mpixeles, 5 éves médiamarkt 10eFt-os akciós. én nem tudok profi képeket készíteni, ők viszont igen)
szóval úgy sajnálom, hogy az igazán éles, jó képeket folyton cenzúrázzák - mert daginak látják magukat, mert "hülye" fejet vágnak... - de nem belepislogós "alkeszfej" képek, vagy tényleg gáz - az oké, hogy törölni.
csak azért, mert nem JOBBAN néznek ki, vagy ahogy mittudomén, ahogy idealizálva elképzelik magukat, vagy nem is tudom, szóval ezért miért kell törölni?
mit tegyek, tökre zavar. szóltam nekik, de közölték, én se akarnék rossz képet megtartani. érdekes... nem sok kép van, amit én töröltetni kívánok. mert vagy mert általában jól sikerülnek rólam a képek vagy mert elfogadom, olyan vagyok amilyen.
szépek a barátnőim, én se vagyok csúnya - egyikőnk se modell, van rajtunk 5-15 kiló fölös, nem vagyok műcsajok, természetes nők vagyunk.
de miért kell ezt csinálni.
ti mit tennétek a helyemben? szabotáljam a közös fotókat inkább? (főleg azért bánt, mert amikor 20 kép is készült, akkor 16 olyan kép lett törölve, amin mind jól néztem ki, sőt, nagyon szerettem volna őket, illetve olyan jókat mulattunk a készítés közben.nagyon bántott. nem akarok a jövőben még egy ilyen miatt bosszankodni)
köszi szépen
azt tudom, hogy nincs önbizalmuk, ezért se merem azzal kivédeni a törlést, hogy "dehát úgy néztek ki, ahogyan a képen is, ezekkel a fotókkal nincs semmi baj" ... mert nem előnytelen a kép, csak nem előnyösebb, mint ami a helyzet, ha egy kép előnytelen, azt megmondom, én se vagyok szemét...
kértem hogy magam számára tartsuk meg. és hogy le is vágom a többieket. nem segített.
kiposztolni is csak úgy szoktam csoportképet, hogy levágom magam, ezt evindensnek tartom. de ők annyira félnek egy rossz fotótól, hogy nem bízzák a véletlenre.
sajna nem voltak egyformák a képek. azok maradtak meg végül, amin a gép tulajdonosan a legkarcsúbbnak nézett ki. az álló és bohóckodós képek mentek a kukába :(
ez bántott, és az is, hogy nem az első eset. sőt, az általam készült fotókon kívül a többiek oda se adják a képeket, vagy ugye kapok egy-egy csoportképet.
végül is jó az a 4 kép :) bár amilyen kicsik vagyunk rajta, készülhetett volna az én gépemmel is :)
azért köszi a választ, aranyos vagy :) és köszi az öszinte szavakat :)
nem akartam kitérni a kamerák műszaki elemzésére, mert hogy ezt inkább csajok olvassák, de nagyjából képbe vagyok a fogalmakkal :)
én tudom, hogy azt törölnek, amit csak akarnak. de ha készít valaki egy másik emberről egy képet, és annak az illetőnek tetszik az eredmény, és szeretné, akkor milyen dolog azt eltüntetni? ez itt a lényeg, nem a "közhely" ami igaz. de ha ilyen egyszerűen gondolkodnánk - az övé, törölheti, akkor egy csomó egyszerű kijelentést is tehetnénk - négyen vagyunk egy fotón, úgy igazságos, ha csak akkor töröljük, ha mind a négyen akarjuk - ekkor minden képnek meg kellene marania, még akkor is, ha valaki baromi nevetségesen néz ki rajta.
de azért köszi, örülök a te válaszodnak is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!