Magányos vagyok, mit tegyek?
Sosem volt sok barátom, talán csak egy igazi, ő is elpártolt tőlem, mert lett pasija és új barátai. Eldobott, mint egy rongyot... Igy most egyedül érzem magamat. Próbáltam barátokat keresni, de egyikből se lett mély barátság. Nehezen megközelithetőnek hisznek a merész külsőm és felfogásaim miatt, pedig nagyon barátságos és közvetlen vagyok. Hiányzik, hogy valakivel beszélgethessek a gondolataimról... Mit tehetnék? Nagyon elkeseredtem
16/L
Ne csak próbálkozz. Keress..., tudod aki keres az talál.
Neten, bár nem a legjobb megoldás...mozdulj ki, ismerkedj. Tedd meg te az első lépéseket.
Mondhatnám azt, hogy barátkozz itt, de nem lenne a legjobb ötlet. :D
Keresni kell, idővel talál mindenki hozzá hasonlókat. én is sokszor voltam egyedül a különcségem miatt, de változik minden. :)
16 éves koromban én is az voltam, sokat szenvedtem a magánytól. Azt hiszem, teljesen normális dolgot élsz át, a korodnak megfelelően.
Az én életemben ezek voltak a legfőbb okok:
-Különösen elsőben szenvedtem, aztán átmentem egy másik suliba, és ott jobb lett, sokkal. Szóval: lehet, hogy olyan osztálytársaid vannak, akik nem értenek meg, más típusúak. Ezekkel az emberekkel nem tudsz mit kezdeni,ki kell várnod, míg elkerülsz eg másik közegbe. Enyhíteni azonban tudsz rajta. Azt javaslom: 1.legyél mindenkivel kedves. 2. ne pletykálj. ha neked mondanak valamit, hallgasd meg, de ne add tovább. 3. ne akarj barátkozni! Ne mondd: én is mehetek? Menj egyedül, és kész. Meg fogsz lepődni, de ez szimpatikusabbá fog tenni. 4. Fogadd el, hogy ebben a közösségben nem találtál barátokra. Ez van. Fájó dolog, de sok mindent lehet csinálni a szabadidődben: elkezdhetsz pl. edzeni, hogy jobban nézz ki; vagy angolul tanulni, hogy könnyebb legyen később elhelyezkedni. Vagy megtanulhatsz varrni, hogy frankó, saját tervezésű ruhákat tudj magadnak varrni! És erre mind van időd! :)
Egy idő után aztán a másik suliban is minden elromlott.
Ennek egyértelműen az én viselkedésem volt az oka, és fogalmam se volt róla, mit csinálok rosszul. Most már tudom, mi volt a FŐ OK: NEM VOLT ÖNBIZALMAM. és ez bizony kiült az arcomra. Gondold el, ha valaki nem szereti önmagát, miért várja el másoktól, hogy szeressék? nem tudom, van-e ilyen problémád. Ha van, akkor ez normélis ebben a korban. Ahogy mész előre az életben, fokozatosan egyre nagyobb önbizalomra tehetsz szert. Ami az önbizalmat növeli ebben a korban: a jó tanulás, értem ezalatt, hogy készülni kell az órákra a saját képességeid szerint. A rossz tanulóknak sosincs elég önbizalmuk.
nekem segített egy agykontroll-tanfolyam, de nézz után ilyeneknek hopopono, Kassai Csilla...
Nem tudom, ilyen problémáid vannak-e, ha nem, nézd ezt el nekem. Csak segíteni szerettem volna. Fel a fejjel! 37/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!