Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti is hallottátok már azt ha...

Ti is hallottátok már azt ha egy barátság tovább tart 7 évnél akkor az egy életre szól?

Figyelt kérdés

2014. okt. 29. 12:53
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Ez teljesen emberfüggő dolog, akár 5 perc után is lehet életre szóló és 40 év barátság után is vége szakadhat.
2014. okt. 29. 13:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Én sem értek egyet előzőkhöz hasonlóan. Sokáig legjobb barátok voltunk de aztán elváltak útjaink.

Viszont soha nem haragudtunk meg egymásra, sosem játszottuk az agyunk, sosem meséltünk a családi hátterünkről, sosem irigykedtünk a másik barátnőjére, szóval ez a kicsinyes lelkizős dedózás teljesen kimaradt nálunk.

Mai napig jól eltudnék beszélgetni egymással csak ritkán találkozunk. Szóval végül is barátok vagyunk, mert nem bomlott fel a barátság, de mindkettőnknek megvan a maga dolga.

Talán majd ha nyugdíjaznak minden nap sakkozni fogunk a parkba.

2014. okt. 29. 14:01
 13/15 anonim ***** válasza:

Én házassággal kapcsolatban hallottam hasonlót: hogy amelyik házasság túléli a 7 évet, az már valószínűleg (!) megmarad. De ez egy nagyon régi mondás, manapság sokan válnak 50 körül, ezért már nem feltétlenül igaz. Abból a szempontból meg igaz lehet, hogy a házasság első éveiben vannak az olyan "problémák", hogy

- lakva ismeri meg az ember a másikat (feltételezve, hogy régen házasság előtt nem költöztek össze)

- gyereket vállalnak és "belerázódnak" a kisgyerekes életbe

- átalakul-e a szerelem szeretetté vagy üresség marad a helyén

- ennyi idő alatt biztos lesz egy "rossz korszak" a házasságban

- hogy jönnek ki egymás szüleivel, főleg, amikor azok az élet különböző területein kért vagy kéretlen tanácsokkal szolgálnak

- letelepszenek valahol és állandósul valamifajta életvitel

Ha ezt mind-mind átvészelik, akkor már valószínűleg az "üres fészek" szindróma a következő nagy megpróbáltatás (meg persze a félrelépés, de ez régen sokkal kevesebbszer vezetett váláshoz)

2014. okt. 29. 14:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is ezt házassággal kapcsolatban hallottam, de ha jól emlékszem inkább úgy, hogy 7 évente gyakoriak a szétválások.

Csak barátságról tudok nyilatkozni saját tapasztalattal, és én is csak meg tudom erősíteni, hogy hülyeség.

2014. okt. 29. 17:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz. Nekem majdnem 20 éves barátságom ment tönkre, teljesen elhidegültünk egymástól, nem vagyunk már igazán egymásra kíváncsiak, megváltoztunk.
2014. okt. 29. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!