Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A távolság miért öli meg a...

A távolság miért öli meg a barátságokat?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam,meg jelenleg tapasztalom.Hogy akik egykor közel laktak egymáshoz,legjobb barátok/barátnők voltak.Ha valamelyik elköltözik akkor egyikük biztos,hogy idővel le se szarja a másikat,pedig elválaszthatatlan legjobb barátságban voltak. Miért történik ez meg?

Ha igaz egy barátság nem szabad,hogy a távolság tönkre tegye :/

Én sztorim:

Legjobb barátnőm elköltözött már 2 -2,5 hónapja.A barátságunk teljesen megváltozott.Addig teljes elválaszthatatlanok voltunk,minden nap beszéltünk,találkoztunk.Mindent tudtunk a másikról.

Aztán idővel nem tudtunk találkozni a munkája miatt,mert hétköznap szabad, én meg ugye hétvégén.Így hetente 2 hetente találkozunk pár órára :/

Beszélgetni beszélgetünk szerencsére minden nap,minden másnap. Viszont már olyan fura ő is. Nekem is mondta,hogy én vagyok fura stb.

Kicsit rosszul esett amikor egyik nap azért nem írt,mert egy kolléganőjével,akivel jó bnők lettek,együtt mentek munka után vásárolgatni,meg elkíséri körmöshöz stb. De,hogy aznap írtam neki,hogy mi van vele,hogy telt a napja. Nem is írt.Meg is jegyeztem neki.Annyit mondott dolga volt.Persze nincs 2 perce válaszolni -.-

Aztán azt veszem észre,hogy a kolleganőivel már jó kapcsolatot ápol,velük ami érthető,mert ők vannak ott.

Viszont ami bánt a legjobban,hogy még ő mondta barátságunk elején,hogy régi bnőivel azért szakadt meg a kapcsolata,mert elköltöztek,nem tudtak találkozni sűrűn és elhidegült tőlük.Pedig ha jól értelmeztem,azok a bnők keresték őt.

Aztán lehet én is erre a sorsra jutok:(

Bár nagyon hiányzok neki,mindig mondja meg 2 napra elmegyek hozzá,együtt leszünk.

De van egy gyanúm,hogy nem sokáig fog élni a mi barátságunk,pont a távolság miatt :/

2014. okt. 22. 15:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez azért általánosítás. Mert ez is emberfüggő. Nekem is van egy olyan barátnőm, aki korábban azt mondta nekem, amit neked a tied a megszakadt kapcsolatokról. Akkor még együtt jártunk egyetemre, ma külföldön él, és a mi barátságunk így is megmaradt:) Csak most skype-olunk...

Másik barátnőmmel egykor szomszédok voltunk. Már 15 éve elköltöztem onnan, később ő is, vele általában hetente-kéthetente egyszer találkozunk, de akkor 5-6 órát is végigbeszélünk:))

Rajtuk kívül még egy sor olyan barátom van, akikkel messze szakadtunk egymástól, és van, akivel hetente, van, akivel havonta vagy akár még ritkábban, de 10-15 éve tartjuk a kapcsolatot.

No persze, vannak "lemorzsolódók" is, de ez természetes...

Persze nem olyan, mintha itt lennének a szomszédban, de ugyanolyan fontosak vagyunk egymásnak, és ha tudunk találkozni, az összhang ugyanúgy megvan, mint régen:)))

Nem bánt, hogy most másokkal több időt töltenek, mert az ilyesmi nem "kilóra" megy...

Szóval bizakodj! Az igazi barátság tényleg örök:)

2014. okt. 22. 15:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Mi is mindig ott folytatjuk kb a beszélgetést ahol abba hagytuk.Összhang meg van. Hiányzik ő is nekem,én is neki. Csak sokszor van,hogy egyedül érzem magam.Rajta kívül nincsenek barátaim.Van pár haverom,persze.De velük tényleg csak max bulizni járok kb.

Aztán amikor azt várom,hogy írjon és kiderül,hogy ő másokkal lóg,miközben én egyedül érzem magam,plussz unatkozok vagy csak szar napom volt és kiadnám.Akkor rosszul esik,hogy nem ír.Telefonon megszoktuk beszélni az én meg az ő bajait,próbálunk egymásnak segíteni. De nekem annyira sokat számított,amikor bármikor találkozhattunk.

Ja mellesleg ő full féltékeny ha bárkivel is találkozok.Nekem csak kolleganőim vannak,bár mindegyik idős így azért barátság kizárt.De amikor mondok egy nevet,hogy kinek segítettem,meg hogy egész jól elbeszélgettem vele.Akkor egyből ki az? hány éves? stb stb Olyan számon kérően.Ezt se értem miért csinálja.

2014. okt. 22. 16:22
 3/4 anonim ***** válasza:

A barátságot nem a távolság öli meg, hanem a túlérzékenység vagy az árulás. Te túlérzékeny vagy, ha kiakadsz azon, hogy nem írt, mert nem ért rá, mivel el volt foglalva, és azon is, hogy a személyes új barátságait előbbre helyezi a távoli barátokénál. Ez az élet rendje.

El kell engedned őt neked is, és a személyes kapcsolataidat előtérbe helyezni, és ha közben hetente váltotok pár sort, akkor hetente váltotok pár sort, vagy naponta, ki mikor mennyire ér rá.

2014. okt. 22. 21:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy el kell fogadnom,hogy máshol is ki fog alakulni az élete.Csak rossz érzés :(

Nekem sajnos nem olyan a melóhelyem ahol velem egykorúak a kollégák és tudnék velük össze járni.

De szerintem ő is vmennyire érzékeny típus,mert ha én nem veszem fel a telefont ha hív vagy 10 percen belül nem írok vissza akkor már kiakad.

Múltkor kutyasétáltatáshoz nem vittem telót véletlenül. 1 óráig nem bírt elérni. Tiszta ideg volt,meg kivel voltam,hogy nem tudtam írni stb. Szóval szerintem még én nem akadok úgy ki,mint ő!

Kíváncsi leszek ha nekem is sikerül új barátokra szert tennem és mondjuk velük lógok,nem írok neki vagy bármi.Mit fog szólni.

Ismerkednék én csak nem tudom hol keressek barátokat :/

2014. okt. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!