Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerinted is hülyére vesznek?...

Szerinted is hülyére vesznek? Vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Egy barátnőmmel mindketten nyelvtanárok vagyunk (nem ugyanazt a nyelvet tanítjuk és lehetőségük van arra is a tanulóknak, hogy 1-1 alkalomra jelentkezzenek, ha mondjuk beszédgyakorlatra van szükségük.

Van munkahelyünk, de előfordul, hogy otthon is vállalunk tanítványokat. Namost - van egy barátnőm, aki pár alkalommal járt hozzá, amit ki is fizetett neki - nincs is ezzel semmi baj, gondoltam - ám volt egy alkalom amikor megemelte az óradíjat - és ezt az óra végén közölte vele, ráadásul úgy, hogy a barátnőm a lakására ment.

Egy másik alkalommal a nyelvtanár barátnőm megkért, hogy menjek át hozzájuk segíteni - egy családnak, akikkel nagyon jóban vannak - megtenném e hogy nem kell fizetniük, mert nagyon nehéz helyzetben vannak, viszont jól jönne nekik egy kis segítség - cserébe egy kellemes ebéd vagy vacsora lenne.

Több alkalommal segítettem már - szó nélkül - amikor ismerőseinek szüksége volt segítségre - mert azt gondoltam, egy barátnőmnek szívesen segítek és nem kértem pénzt, mert úgy éreztem ez belefér.

Viszont amikor végiggondoltam, hogy az általam hozzákerült ember pedig fizet - elbizonytalanodtam, hogy ez így rendben van?

Szerintetek nem úgy lenne igazságos, ha megkér, hogy tartsak ingyen órát, hogy ő sem kér el pénzt attól, aki az én barátnőm - tehát nem egy idegen- és még hozzá - a tanárhoz - házhoz megy - én meg az ő ismerőseihez kimegyek, mert - azt mondja nekik úgy kényelmesebb - tegyem már meg?

Te hogyan reagálnál? Nem éreznéd, hogy hülyére vesznek?

#barátság #visszaél a bizalmával
2014. szept. 9. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:

A klasszikus a kisujjad nyújtod, és bedarálják a karodat helyzet. A barátnőd gyönyörű példája annak, hogyan lehet visszaélni valaki jóindulatával.

Én a helyedben beszüntetném az ingyenes órákat, hiszen te ebből élsz, és egy-egy kellemes vacsorából nem fogod tudni a számláidat fizetni. Az ismerősöknek meg aztán végképp nem segítenék ingyen: mivel egyszer belefért, ahelyett, hogy szépen megköszönték volna, vérszemet kaptak, és te lettél a saját, ingyenes nyelvtanáruk és fordítójuk.

2014. szept. 9. 13:48
 2/3 anonim ***** válasza:
A klasszikus a kisujjad nyújtod, és az egész fäszod kell.
2014. szept. 10. 23:14
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Annyira rossz, amikor az ember benne van az élethelyzetbe - alig tud tisztán látni... csak az érzés, mintha tőrt döfnének a szívedbe...

2014. szept. 10. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!