Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan viszonyulnál egy olyan...

Hogyan viszonyulnál egy olyan emberhez, akinek nagyon sok pénze van, de nem magára költi, hanem jótékonykodik és olyanokat támogat, akik rászorulnak, és meg is érdemlik?

Figyelt kérdés
2014. szept. 4. 17:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
Teljes szívemből gyűlölném.
2014. szept. 4. 18:00
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Örülnék, hogy van még olyan ember a földön, aki nem csak saját magára költ, és nem csak a saját szükségleteinek kielégítése a célja.Valamint lehet, hogy csak titokban, de csodálnám, és támogatnám.
2014. szept. 4. 18:03
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Jól, és azt gondolnám: vannak még emberek a földön. Még nem haltak ki és ez engem mindig örömmel tölt el.
2014. szept. 4. 18:12
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Egyáltalán nem értenék egyet vele. De ha ő ettől érzi jól magát, ki vagyok én, hogy beleszóljak...
2014. szept. 4. 18:17
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
arra költi a pénzét amire akarja
2014. szept. 4. 18:20
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
Csak becsülni tudnám.
2014. szept. 4. 18:22
 7/12 *Victorique* ***** válasza:
95%
Örülnék, hogy vannak még csodák. Nyilván, ha nem az összeset költené másra, mert azt már betegesnek tartanám, de egészséges kereteken belül tisztelendő és követendő példa, reményt adhat sokaknak.
2014. szept. 4. 18:26
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
Nyilván az ilyenen meglepődnék egy ilyen önközpontú világban. És elismerném:)
2014. szept. 4. 18:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Gondolom lenne bőven közös témánk. Asszem én is ugyanígy ott segítenék, ahol csak tudok, mint így szegényebben, függetlenül attól, hogy mi az eszköz, akár ha pénz is. Valószínűleg ha rajtam akarna pénzzel segíteni, akkor hamar tisztáznám, milyen sértő ez így, és talán megértené és többé nem akarná ilyen egyszerűen megúszni :D
2014. szept. 4. 19:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha semmit sem költ magára, akkor nagyon sajnálnám. Hiába van pénze, nem boldog ember, mert saját maga képtelen megélni a pénz adta szabadságot és boldogságot. Ezt úgy akarja megvenni, hogy azzal áltatja magát, hogy ő JÓ, MERT csakis másokra gondol.

A tiszta altruizmus nagyon-nagyon ritka, és még az sem működik a végtelenségig. Az embernek KAPNIA is kell (nem csak pénzt, értéktárgyakat, de elsősorban szeretetet), ahhoz, hogy adni tudjon. Aki csak ad, de magára nem költ soha, mert nem mer, vagy mert nem akar, vagy mert nem teszi boldoggá, azzal mindig baj van. Annak a fejébe azt verték vele (főleg anyuka), hogy neki mindenáron és önmaga ellenére, önmaga érdekei és élete, jóléte ellenére is adnia KELL.

Márpedig ez beteg dolog, és nemcsak hogy nem a hosszú és boldog élet titka, hanem a szegéynséghez és a nyomorhoz vezető úté is.

Annak a szemszégéből nézve, aki nyomorog és támogatják, bizonyára jó. De ahogy a Biblia okosan írja: "ne halat adj neki - tanítsd meg halászni".

2014. szept. 8. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!