Amikor nem volt facebook, hogyan ismerkedtek az emberek?
Azok voltak a szépidők.
Akkor telefonon beszéltünk a spanokkal. M
ikor elmentünk sörözni akkor senki sem a telefonját nyomkodta hanem egymással kommunikáltunk. Szabadidőnkben fociztunk, bandáztunk, lanoztunk.
Hogy ismerkedtünk? Élőben. Odamentünk a csajhoz és vagy összejött vagy nem.
Te csak a facebookon tudsz kapcsolatot teremteni?
Ez szomorú.
Ma is sokan ismerkednek szórakozó helyeken, sport versenyeken, klubokban, iskolában, munkahelyen, strandon, kiránduláson, táborban, stb.
Iskolában, munkahelyen, tömegközlekedési eszközön, boltban, utcán, szórakozóhelyen, bárhol.
Sokkal nyitottabbak voltak az emberek egymás iránt, nem bújt bele mindenki az okostelefonjába.
Értékes, tartalmas kapcsolatok voltak akkoriban, nem olyan felszínesek, mint a mostaniak nagy része.
Én ma sem használom ismerkedésre a Facebook-ot, sőt már-már semmire nem használom. Mire is jó egyáltalán?
Mikor fiatalabb voltam, 16 éves, beirtattak egy táborba, ott kijártunk a sörözőbe, simán megismerkedtünk a helyi fiatalokkal, ma 10 év után ők a legjobb barátaim. Majd később az egyetemen is simán odamentem bárkihez, nem harapták le a fejem, sőt még örültek is neki, hogy tudtak segíteni, azok a barátságok ugyan nem voltak tartósak, de akkor tökéletesek voltak.
Ma pedig a munkahelyen is lehet ismerkedni.
Mitől félsz? Miért nem mersz oda menni a másik emberhez? Hisz ő is csak ember.
Nemhogy facebook, de telefon sem volt:-) De a szüleimnek kocsija sem. Úgyhogy villamossal mentem a suliba. Ha megtetszett valaki, szemeztem vele. Ha mosolygott rám, odamentem és beszélgetni kezdtünk.
Nem a legjobb agyonfotosoppolt profilfotója alapján álmodoztam róla, hanem egyből élőben láttam, hogy milyen...
Személyes kommunikáció volt. Akárhol volt az ember lánya tudott ismerkedni.
Pl: strandon, suliban, korcsolyapályán, könyvtárban.. ezer hely van ahol mindig tudod az ember barátokra lelni. Utána meg, telefon és kocsi híján, elment az ember a barátjához és beszélgettek szemtől-szembe. Vagy egy előre megbeszélt helyen találkoztunk többen is. Ha valakinek volt új barátja, ismerőse, és ha akarta az új barát , akkor bemutatta a többieknek, így újabb barátságok/szerelmek lettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!