Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Gúnynév vagy nem?

Gúnynév vagy nem?

Figyelt kérdés

Ritkán járok a párom baráti társaságába, mivel mindig csak a fiúk ülnek össze, söröznek, beszélgetnek. Nincs velük semmi gond, lehet velük mindenről értelmesen dumálni, viszont mint egy szem csaj, úgy érzem jobb, ha hagyom, hogy ezek a ritka találkozások legyenek csak pasisak. És az ő barátnőik sem jönnek el soha.

A szitu a következő:

tegnap sörfesztiválra ment a párom, és nem mentem, de most 2 csaj is jött, hozták a gyerekeket is. Ők egyébként a gyerekek előtt szoktak menni, tehát jó ismerősök, valószínűleg meg lett beszélve, hogy barátnőstől, gyerekestől mennek. Rólam szerintem azt sem tudják kb., hogy a világon vagyok...

Nah, most, hogy nem mentem, párom amikor hazajött, egyszercsak kinyögi, hogy valamelyik haverja elnevezett a "megnevezhetetlen lény"-nek. Ő meg nem igazán állt ki mellettem, sőt úgy látja nincs ebben semmi, nem gúnynév. Meg hogy csak úgy adták, nem nevettek ki meg semmi.

De én ezt mégis sértőnek érzem, mert mi az hogy "lény"? Meg "megnevezhetetlen"? Ráadásul egy olyan haverja mondta, akivel még soha nem találkoztam, mi jogon...?

Lehet, hogy én vagyok paranoiás, de ne mondjanak ilyet a hátam mögött. És ezek után még kevésbé van kedvem találkozni velük. Ezeket mondtam a páromnak is, aki megsértődött.

A másik meg, hogy van egy haverja, akivel 2x találkoztam, még mielőtt a párommal összejöttünk (egy másik baráti társaság közös azzal a sráccal), és mind2 alkalommal olyan részegre itta magát, hogy szó szerint összeesett. És én erre nem vagyok többször kíváncsi, és tegnap ő is ott volt, és ezért sem akartam menni. Erre tegnap még a gúnyneves előtt, mosolyogva meséli a párocskám, hogy megsértődött a srác, mert mondta neki, hogy miatta nem mentem. Most ez is milyen már, miért kell ilyet elmondani?

2014. aug. 31. 10:38
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Mennyit hisztizel a semmin is.
2014. aug. 31. 10:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdésem.
2014. aug. 31. 11:04
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

De téged miért érdekel, hogy mások hogy hívnak?

Nem ismer téged, tény. De szólásszabadság van, azt mondok a másikra amit akarok.

Ilyen kis dolgon ne akadj ki, engem is neveztek már sok mindennek (ennél durvábbnak is) mégse vettem személyes sértésnek.

2014. aug. 31. 11:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért, mert a haverja és azt szeretném, hogy elfogadjanak.
2014. aug. 31. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt szeretnéd hogy elfogadjanak, de végig azt hajtogatod hogy találkozni se akarsz velük...akkor az úgy nehéz lesz.
2014. aug. 31. 11:26
 6/10 A kérdező kommentje:

Párszor találkoztam már velük, ahogyan írtam is, de annyira ritkán ülnek össze (2 havonta 1x), hogy nem akarom megzavarni a pasis estet (a csajos estére nem kell pasi alapon). És a többi csaj se jött soha, pedig tudták volna kire bízni a gyerekeket).

A részeges srácra meg nem vagyok kíváncsi (persze gondolom, hogy tegnap a gyerekek miatt nem volt az, de nem tudtam, hogy ez ilyen családi banzáj lesz, arra mindenképp mentem volna, a csajokat már régóta szeretném megismerni pl.)

2014. aug. 31. 11:37
 7/10 A kérdező kommentje:
És azon is kiakadtam, hogy a párom, hagyta, hogy elnevezzenek valaminek, nem állt ki mellettem, úgy érzem. És ha magamból indulok ki, én is csak annyira tartom a barátnőim pasiját, amennyire ők maguk.
2014. aug. 31. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
Azért nevezett így mert még sosem találkoztatok, nem ismer téged, nem tudja a nevedet és ez csak vicc. Nem kell magadra venni. Ebben mégis mi a sértő? Lény? Ez csak egy vicc volt vagy csak egy metafora mint az ufók, tudod, azokat sem látta még senki.....Olyan vagy számukra mint a Columbo felesége. Lehet, hogy a párod nem szokott rólad/rólatok beszélni és ez nem is baj szerintem. Én lány vagyok, de én kifejezetten nem szeretek mások kapcsolatáról beszélgetni. Nem is kell velük találkoznod, ha nem szeretnél, nem kötelező. Ilyen dolgokon meg nem kell fennakadni.
2014. aug. 31. 11:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Te hogy vagy ilyen hisztis? Nekem is van a baráti társaságban egy srác, akinek van barátnője már viszonylag hosszabb ideje, de még sose láttuk. Mi képzeletbeli lénynek hívtuk. Aztán megismerkedtünk és tök jó fej de még most is így szoktuk emlegetni :D Nincs ebben semmi gáz... ismerkedj meg inkább velük
2014. aug. 31. 13:21
 10/10 A kérdező kommentje:

Okés, köszi a válaszokat. Nem vagyok hisztis, csak nah... nem szeretem a piszkálódást, mert sajnos sokszor volt részem benne régen és azóta jobban mindent magamra veszek.

De akkor megpróbálom túltenni ezen magamat.

Ment a zöld kéz mindenkinek.

2014. szept. 1. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!