Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A legjobb barátom párja ilyen...

A legjobb barátom párja ilyen sunyi, vagy simán hülye?

Figyelt kérdés
A sztori a következő. Van egy gyerekkori barátom, gyakorlatilag a legjobb barátom, aki együtt él egy lánnyal, már több, mint 10 éve. Elég jóban is vagyunk, rendszeresen összejárunk, bár ők más városban laknak. A lány nemrég megkeresett üzenetben, hogy jó lenne, ha tartanánk egy kis kerti mulatságot a párjának, születésnapja alkalmából. Én benne voltam, szeretem az ilyeneket. A barátomnak ez félig-meddig meglepetés volt, de nem tudom ők mit beszéltek egymás közt. Szervezés, pakolás, előkészületek, és a vásárlás(!) az én feladatom volt. Mire ők megjöttek, már csak neki kellett állni főzni. Jó kis este volt, jókat ettünk ittunk, beszélgettünk, és közben volt egy-két "beugrós" vendégünk is. Ami viszont nagyon rosszul esett, az az, hogy sem üzenetben, sem telefonon, sem személyesen, sem a buli előtt, közben, vagy után, egy árva szó nem esett arról, hogy valakinek anyagilag finanszírozni kellett az estét, ami azért nem két forintba került. Az előbb mondtam, nem tudom, hogy ők mit beszéltek, a szülinapos lehet úgy tudta, hogy a barátnője és én mindent megbeszéltünk, épp ezért én a lánytól vártam volna, hogy rákérdezzen, mennyibe került az este, és mennyivel szálljanak bele. Egyébként én úgy gondoltam, ha kérdezik, azt mondom, hogy egészségetekre, ha pedig nem mennek bele, akkor szálljanak bele, amennyivel gondolják. De nem. Egy szó sem esett erről. És ez fáj. Hogy meg sem beszéltünk semmit. Nekem pedig utólag nem volt pofám "benyújtani a számlát". Ezt csak én vettem nagyon a szívemre, vagy szerintetek is inkorrekt volt? Megemlítsem alkalomadtán, vagy nyeljem le ezt a kis tüskét?
2014. aug. 26. 11:07
 1/2 *Victorique* ***** válasza:

Hát szerintem illett volna megkérdeznie a csajnak. Alap, főleg a mai világban, hogy egy haveri bulihoz valamilyen formában hozzájárulok, tehát viszek magammal valami kaját, piát, vagy X összeget bedob mindenki. Ha mégis egy valaki fizeti, akkor azt előre megbeszéljük, hogy legközelebb meg a másikunk állja a számlát. Ez így korrekt.

Azért gusztustalan, mert így lényegében a te bulid volt, a csaj max. az ötletgazda. Viszont anyagilag és szervezésben is te vállaltál mindent, a csaj meg learatja a babérokat?!

Én rákérdeznék a csajnál először, pl. arra hivatkozva, hogy most adtam össze a buli kiadásait, és ennyire jött ki, mennyivel tud beszállni. Ha meg nem akar beleadni, akkor legközelebb én is potyáznék.

2014. aug. 26. 11:40
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is írj rá,hogy most számoltad ki mennyire jöttél ki és mennyivel szállna be!

Azért a mai világban egy ilyen kis kerti party nem a legolcsóbb mulatság.

Szüleim és a barátaik mindig megbeszélik ki mit hoz.

Így pl alkoholt mindig hoz mindenki,sütit,husit,salátákat stb. Szóval mindig minden szét van osztva!! És ez így fer.

Aki nem hoz semmit minimum,hogy egy kis pénzzel száll be.

De lényeg,hogy nem 1 embert terheljen a buli.

2014. aug. 26. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!