A legjobb barátnőm kért hogy találjak ki neki egy új becenevet mert a régi túl gyerekes és szerinte már unalmas is. Milyen jó becenevet tudtok egy petrának?
Az ilyen kérésre gyártott muszájbecenevek elég szerencsétlenek szoktak lenni, és úgysem fogja senki azon szólítani hosszútávon, mert nem fűződik hozzá senkinek semmi élménye....
A becenevek vagy adódnak egyértelműen az ember nevéből, általában rövidítéssel, vagypedig semmi köze a névhez, hanem az illető valamely szokásásra, tulajdonságára vagy egy egyszeri vicces cselekedetére utalnak, stb...
Így pl. Gábor ismerősöm a Szotyi becenévre hallgat, mert mindig mindenütt szotyizik... Vagy Juli ismerősöm a Madam, mert egyszer egy strandon beszólt neki egy idegen, és Madamnak nevezte, és ez azóta rajta ragadt... :)
szerintem jó az.
amúgy engem páran gollamnak hívnak pedig szabolcs vagyok.
találj ki valami olyat ami illik hozzá :D
nem muszáj a nevét felhasználni
pl: 1 barátnőm folyton feketébe járt,fekete cuccai voltak őt sötétnagyúrnak hívtuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!