SOS! 2 barátom kiment külföldre dolgozni, ma értek oda.
Ld. Többit lent. Hogy lehet nekik segíteni?
Mit tudsz a cégről?
Kérdezd meg a face-en az Akik átvertek minket külföldön csoportban, hogy ismerik-e őket vagy mit lehet tenni.
Na meg az adott ország csoportjaiban...
2014. júl. 22. 00:12
ha nem jelentkezik a barátod 1-2 napon belül szedj össze mindent amit tudsz a cégről és menj el a rendőrségre , ez minden amit innen tenni tudsz.
2014. júl. 22. 00:39
Hova mentek? Facebookon nagyon sok csoport van,szinte minden varosban lako emberkek csinalnak csoportokat.Keress ra a varosra facebookon,vagyis mondjuk ,hogy pl.Stuttgarti magyarok.Ez csak pelda volt,kerdezd meg a csoport tagjait,hogy ismerik e a ceget,hova szoktak vinni szalasra a kulfoldieket,ilyesmiket.Sajnos egyelore tobbet nem tudsz tenni. :/ Sok szerencset,remelem hamar megtalaljatok.Es ha megtalaljatok valahonnan szervaljon mar vmi gagyi telot,mert ez eszmeletlen idegesito ha valaki telefon nelkul kozlekedik,foleg kulfoldon.
2014. júl. 22. 00:40
Szerintem már most is érdeklődhetsz a rendőrségen, kihez fordulj. Előre kellett volna leellenőrizni a cégeket.
A barátaid szülei, hozzátartozói mit tettek?
2014. júl. 22. 00:52
Egyébként honnan tudod ezt róluk, hogy ez történt?
Miért megy ki valaki külföldre telefon vagy telefonkártya vagy net nélkül?
Utcáról tud telefonálni, netcafe-ból netezni.
2014. júl. 22. 00:53
6/17 A kérdező kommentje:
Onnan tudom hogy az egyikkel beszéltem telefonon. Eredetileg Frankfurtba mentek, de onnan még elvitték őket több órányira, azt se tudja pontosan, hol van. Ha baj van, és szólok a rendőrségen, hogyan, milyen nyomon tudnak elindulni? Ki tudják az ilyet nyomozni? Megtalálják őket? Nagyon aggódom!
Az az ő szakmájuk, ha nem végeztél el ilyen iskolát, honnan tudnád, hogyan csinálják?:)
Amikor valakit elüt az autó és kettészakadva fekszik az úton, akkor is azért nem hívod a mentőket, mert nem tudod, hogyan fognak neki segíteni?:)
2014. júl. 22. 07:30
Sürgősen írj be az alábbi aktív Facebook csoportokba:
- Magyar Vállakozók,cégek akik átvernek Németországban;
- Németországi magyarok;
- Iránynémetország, stb.
Amúgy milyen országba mentek? Csak gondolom, hogy Németo. lehet ...
2014. júl. 22. 10:06
Viszont remélem, hogy a srácok szülei legalább tudnak a cégről, amelyen keresztül kijutottak ... Őket is sürgősen fel kell keresni, cég után nézni, cégek felkeresni és azonnal elérhetőséget kérni a barátok hol létéről.
2014. júl. 22. 10:08
10/17 A kérdező kommentje:
Megtudtam hogy amelyikkel beszéltem, hol van. Ma tudta meg. De a másikról semmit nem tudni. Ha tudom a város nevét, mi tudok tenni? Segíteni? És tudom az étterem nevét is ahol dolgozik. Jaa, a szülők sz@rnak rá. Ők úgy fogják fel, hogy kimentek, keresnek, majd alakul.:((( Engem viszont nagyon aggaszt a sztori. Közvetítő cég nevét nem tudni.
Kapcsolódó kérdések: