Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Én lennék hiperérzékeny? Mi...

Én lennék hiperérzékeny? Mi lenne a jó reakció?

Figyelt kérdés
19 éves srác vagyok.Van egy 6 fiúból álló baráti körünk.2fiúval azonban megromlott a viszonyunk.Az egyik teljesen kihasznált a másik pedig folyton féltékeny volt a tanulmányi eredményeimre,mások előtt probált lenyomni a beszélgetésekben,kihasznált.A baráti körből a többi 3 fiú azt mondja hogy én állok a legközelebb hozzájuk.Én avgyok a nagy barátjuk.Azonban azt mondták,hogy egyikünk oldalára sem akarnak állni,még akkor sem ha én avgyok közelebb hozzájuk.Én komolyan nem haragszom az emlitett két fiúra mert keresztény vagyok,de annyi fájdalmat éltem át miattuk,hogy már nem akarok a közelükben lenni és kapcsolatot fenntartani.Én nem kértem a 3 barátomtól,hogy válasszanak,de ez így nem mehet tovább. Én nem tudok továbbá is kétszinüsködni a másik kettővel.Mit tegyek? Ha velük maradok akkor én sorvadok belül..de ha meg leszakadok akkor meg megint én szenvedek..Mit mondjak a három másiknak? Remélem feltudtam vázolni a dolgot.Bocsi a helyesirásért de már nagyon rosszul vagyok lelkileg.
2014. júl. 20. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha valóban jó barátaid, akkor ezt is elmondhatod nekik, lehet, hogy kicsit érzelgős, de legalább őszinte és ez a fontos barátok között.
2014. júl. 20. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Elmondtam, a válasz az volt,hogy nem akarnak senkinek sem az oldalára állni,még akkor sem ha én közelebb állok hozzájuk...
2014. júl. 20. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen az ha az ember azt hiszi vannak barátai illetve még azt is, hogy a barátság a legfontosabb dolog a világon
2014. júl. 20. 20:10
 4/6 A kérdező kommentje:
:)
2014. júl. 20. 20:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyikőtök oldalára sem akarnak állni? Ez nagyon kamu dumának tűnik. Ha Te állsz közelebb hozzájuk, akkor egyértelműen a Te oldaladon kellene állniuk, és megmondani a másik 2 embernek, hogy vegyenek vissza az arcukból.

Sajnos az az érzésem, hogy mivel Te vagy a gyengébb személyiség a társaságban (ez nem sértés akar lenni), így sajnos Te fogsz kihullani, a másik 2 srác pedig megmaradni (ahogy írtad, nem akarsz a közelükben lenni, így nem szívesen mész velük egy társaságba). Itt talán az egyetlen megoldás lenne, ha felveszed a kesztyűt és visszaszólogatsz a két provokátornak.

Még fiatal vagy, így talán még nem is kerültél ki a "való világba" ahol ha az ember nem mutat erőt, akkor eltapossák. Itt most nem úgy kell felfogni, hogy "ha konfrontálódom velük, akkor megbántom őket, meg Istent is, stb.". Ez egy életbeli szituáció (és lesz ilyen bőven még a jövőben) ahol meg kell mutatnod, hogy nem lehet téged eltaposni.

Attól nem leszel jobb, vagy rosszabb keresztény, ha elfojtod a dühödet és a természetes reakcióid.

Csak ezeket tudom tanácsolni.

2014. júl. 20. 22:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot ! :)A kis történetemből igen az jöhet le,hogy nem vagyok erős személyiség.De a valóságban igen Sokszor helyretettem a két személyt,és akkor a megbocsátásomba beletartozott azis,hogy "visszaengedem" magamhoz őket.De most a visszaengedés nem fog működni.Nem tudok mit tenni,de hiszem,hogy az Úr majd kézbe veszi a dolgokat.De nem vagyok hajlandó tovább csendben türni ezt. Ha valaki nem dönt,akkor is dönt.Megértem én a három "barátomat" is,hogy nehéz nekik...de akkor nekem mennyire nehéz ?! Köszönöm az időtöket ! :)
2014. júl. 20. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!