Ha kitartó vagyok akkor fent tudok tartani egy barátságot?
Figyelt kérdés
Ezt úgy értem,hogy nem hagyom,hogy elhidegüljünk egymástól annak ellenére,hogy más suliba megyünk. Tehát ha ugyan úgy keresném majd a társaságát,mint régen akkor fent tudom tartani a barátságunkat? Persze az is benne van a pakliban,hogy ő nem szeretné,akkor meg milyen jelekből tudnám meg? Pl. abból,hogy ő nem keresi kölcsönösen a társaságomat és még mikből? A normálisan válaszokat előre is köszönöm.2014. júl. 14. 20:07
1/7 anonim válasza:
Egy barátsághoz legalább két ember kell. Ha túl ritkán keresed, akkor elidegenedtek egymástól így elhidegültök; ám ha túl gyakran keresed, akkor meg az agyára fogsz menni, azért hidegültök el egymástól. Az egyensúlyt kell megtalálni, és ez nem csak a barátságra igaz, hanem az élet minden területére. És ez a legnehezebb az életben, hogy egyensúlyban tudj maradni.
2/7 anonim válasza:
Egyedül nem fogod fenntartani a barátságot. Képzeld el, hogy a barátság egy virág. Ti ketten vagytok a kertészek. A barátság csak akkor él, ha mindketten gondozzátok, mindketten locsoljátok. Egy idő után a másik nem locsolja. Neked kétszer annyi vizet kell máris hordani. Kezdetben szívesen teszed, mert szép marad a virágotok, amiben együtt gyönyörködtök. Aztán egyre inkább zavarni fog, hogy a másik is részesül a virág gyönyörűségeiből, holott a kemény munkát te végzed, szó nélkül. Kíváncsiságból megnézed, a másik visz-e vizet a virágra. Nem locsolod egy ideig a virágot. A virág pedig olyan virág, hogy azonnal elkezd hervadni, száradni. A másik kertész már a kertbe sem jár, nem tudja, hogy milyen állapotban van a virág, csak arra emlékszik, hogy milyen szép virág volt. A lelkiismereted nem hagyja elpusztulni a virágot. Bemész a kertbe, és próbálod menteni a menthetőt, de a virág már elhullatta szirmait, leveleit. A talaj kiszáradt. Igyekszel locsolgatni, ápolgatni, megmenti a virágot. Sikerül is. A virág helyrejön. De már nem ugyanaz a virág. Nem olyan szép, nem olyan nagy, nem olyan színes, nem olyan illatos. Ez már egy másik virág. A másik kertész nem veszi észre a különbséget. Ha megkérdezed tőle, miért nem segít kertészkedni, akkor nem érti a problémát, hisz ott a virág! Meg egyébként is, te olyan jó kertész vagy, te jobban tudod, hogy kell ápolni a virágot. Neki sok dolga van...
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 2-es nagyon igaz!
2014. júl. 14. 20:56
4/7 anonim válasza:
A barátság KÉT emberen múlik. Hiába vagy te kitartó, ha a másik felet nem érdekled. Ha ilyen esetben is kitartó vagy, akkor nálad van a gopnd, mert nem tudsz elengedni olyan embert, aki nem méltó a barátságodra és csak lábtörlőnek használ.
5/7 A kérdező kommentje:
Tudom. Ezért is kérdeztem,hogy mik azok a jelek amiből rájöhetek,hogy a másik már nem akarja a barátságot.
2014. júl. 14. 21:16
6/7 anonim válasza:
2-es válaszadó! Gyönyörű, és minden szava igaz!
7/7 anonim válasza:
Mivel ekkora ovációt okoz a kis mesém, töredelmesen bevallom, hogy az eredetijét Dr. Csernus Imre írta már nem tudom melyik könyvében, annyi különbséggel, hogy a szerelem virágjáról szólt. Egy tanulási nehézségekkel küzdő kisfiúnak ezzel a képi világgal magyarázta el, hogy apa és anya miért válnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!