Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha kitartó vagyok akkor fent...

Ha kitartó vagyok akkor fent tudok tartani egy barátságot?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem,hogy nem hagyom,hogy elhidegüljünk egymástól annak ellenére,hogy más suliba megyünk. Tehát ha ugyan úgy keresném majd a társaságát,mint régen akkor fent tudom tartani a barátságunkat? Persze az is benne van a pakliban,hogy ő nem szeretné,akkor meg milyen jelekből tudnám meg? Pl. abból,hogy ő nem keresi kölcsönösen a társaságomat és még mikből? A normálisan válaszokat előre is köszönöm.
2014. júl. 14. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátsághoz legalább két ember kell. Ha túl ritkán keresed, akkor elidegenedtek egymástól így elhidegültök; ám ha túl gyakran keresed, akkor meg az agyára fogsz menni, azért hidegültök el egymástól. Az egyensúlyt kell megtalálni, és ez nem csak a barátságra igaz, hanem az élet minden területére. És ez a legnehezebb az életben, hogy egyensúlyban tudj maradni.
2014. júl. 14. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül nem fogod fenntartani a barátságot. Képzeld el, hogy a barátság egy virág. Ti ketten vagytok a kertészek. A barátság csak akkor él, ha mindketten gondozzátok, mindketten locsoljátok. Egy idő után a másik nem locsolja. Neked kétszer annyi vizet kell máris hordani. Kezdetben szívesen teszed, mert szép marad a virágotok, amiben együtt gyönyörködtök. Aztán egyre inkább zavarni fog, hogy a másik is részesül a virág gyönyörűségeiből, holott a kemény munkát te végzed, szó nélkül. Kíváncsiságból megnézed, a másik visz-e vizet a virágra. Nem locsolod egy ideig a virágot. A virág pedig olyan virág, hogy azonnal elkezd hervadni, száradni. A másik kertész már a kertbe sem jár, nem tudja, hogy milyen állapotban van a virág, csak arra emlékszik, hogy milyen szép virág volt. A lelkiismereted nem hagyja elpusztulni a virágot. Bemész a kertbe, és próbálod menteni a menthetőt, de a virág már elhullatta szirmait, leveleit. A talaj kiszáradt. Igyekszel locsolgatni, ápolgatni, megmenti a virágot. Sikerül is. A virág helyrejön. De már nem ugyanaz a virág. Nem olyan szép, nem olyan nagy, nem olyan színes, nem olyan illatos. Ez már egy másik virág. A másik kertész nem veszi észre a különbséget. Ha megkérdezed tőle, miért nem segít kertészkedni, akkor nem érti a problémát, hisz ott a virág! Meg egyébként is, te olyan jó kertész vagy, te jobban tudod, hogy kell ápolni a virágot. Neki sok dolga van...
2014. júl. 14. 20:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 2-es nagyon igaz!
2014. júl. 14. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:
A barátság KÉT emberen múlik. Hiába vagy te kitartó, ha a másik felet nem érdekled. Ha ilyen esetben is kitartó vagy, akkor nálad van a gopnd, mert nem tudsz elengedni olyan embert, aki nem méltó a barátságodra és csak lábtörlőnek használ.
2014. júl. 14. 21:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Tudom. Ezért is kérdeztem,hogy mik azok a jelek amiből rájöhetek,hogy a másik már nem akarja a barátságot.
2014. júl. 14. 21:16
 6/7 anonim válasza:
2-es válaszadó! Gyönyörű, és minden szava igaz!
2014. júl. 15. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Mivel ekkora ovációt okoz a kis mesém, töredelmesen bevallom, hogy az eredetijét Dr. Csernus Imre írta már nem tudom melyik könyvében, annyi különbséggel, hogy a szerelem virágjáról szólt. Egy tanulási nehézségekkel küzdő kisfiúnak ezzel a képi világgal magyarázta el, hogy apa és anya miért válnak el.
2014. júl. 15. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!