Amerikai elítélt levelezőtársnak. Van ebben bármi gáz?
Gyerekkorom óta szeretek levelezni.
Azóta a postai úton levelezés olyannyira kiment a divatból, hogy már csak kb én küldök az ismerőseimnek képeslapot a nagyobb ünnepekkor és nyaralásokról.
De én nagyon ritkán kapok levelet, képeslapot.
Találtam a neten egy ilyen lehetőséget, miszerint Amerikai elítélteknek lehet levelet küldeni.
Azt írja a honlap, hogy egy elítéltnek írni az egyik legönzetlenebb tett, ami létezik.
Mégis a barátaim akiknek említettem csúnyán lehurrogtak, hogy ők aztán nem írnának egy "sittesnek".
Nem romantikus kapcsolatot keresek ilyen úton.
Az oldalon fel van tüntetve mettől meddig van elítélve, mikor szabadulhat legkorábban és a bűncselekmény is amit elkövetett.
Nyílván egy gyilkosnak, pedofilnak, erőszaktevőnek nem írnék.
Miért olyan kellemetlen ez a gondolat az embereknek?
Ott is ugyanolyan emberek élnek.
Elkövettek egy bűnt, ezért megbűnhődnek, leülik a büntetésüket.
Biztosan én is örülnék hasonló helyzetben ha írnának nekem sűrűbben.
Nektek ez egyáltalán nem férne bele?
Szerintem ez nagyon kedves gesztus tőled ....és nem gáz :)
engem is érdekelne az oldal :)
Nekem nem gáz, neked viszont lehet az, ha annyira mégsem lesz törvénytisztelő ember a büntetésének letöltése után és találkoztok. Nekem nem fér bele.
Az viszont tény, hogy egy idő után megkopnak a látogatók, a levelek, a telefonhívások az elítélteknél. Ez főleg az életfogytosoknál van, de a 8+ év alatt is túl sok minden történhet. Az alapötlet egyébként jó, tényleg jót tudnál tenni egy emberrel.
A te időd, energiád megy el vele, arra használod fel amire szeretnéd. Találkozót viszont nem javasolnék, sem olyan infót ami alapján rád találna, még akkor sem, ha nem Amerikában élsz.
Ez az oldal címe:
Megkaptam ma az első válaszlevelet.
Valóban nem kapják meg a címet. Gépi címzés volt a válaszlevélen.
Nyílván még a levelet is kibontják előtte és átnézik nehogy olyasmit írjanak nekik vagy küldjenek a levélben ami tiltott.
Én sem tartom valószínűnek, hogy megjelenne szabadulása után a srác itt a környéken.
Még sosem járt az Usán kívül.
Most ez olyan, mint amikor nekem írt egy kislány Kína egyik picike tartományából.
Tudom, hogy valami nevenincs területen helyezkedik el, és még ha hívna is nyaralni akkor sem mennék oda.
Eleve 200+ lenne csak a repülőjegy.
Ha életfogytosnak írnék akkor biztos lehetnék benne, hogy soha nem áll meg a küszöbömön egy csokor rózsával.
De annyi évet nem osztogatnak csak úgy, és erőszakos bűncselekményt elkövetővel nem szeretnék annyira barátkozni.
Hajrá, semmi rossz nincs ebben.
Hol van ez? Érdekelne engem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!