Miért nem hallják meg, amit mondok?
Van 2 lány az osztályomban, legjobb barátnők, de ők is csak akkor ismerték meg egymást, mikor én is őket. Nagyon szimpatikus volt az egyikük (legyen a neve X), a másikuk kevésbé (legyen a neve Y). Szóval próbáltam barátkozni X-szel, de Y hamar kitúrt. Egyszerűen belevágott a mondataimba, nem hagyta, hogy befejezzem azokat. X-nek mintha mindez fel sem tűnt volna. Hamar jóban lettek. Nem mondom, hogy nem zavart, mert igenis zavart, de megpróbáltam elfogadni a helyzetet. Y mindig sértő megjegyzéseket tett, de közben úgy csinált mintha viccből mondaná, de én tudtam, hogy nem csak hülyéskedik, láttam a szeméből, meg néha elfelejtett röhögni. De, gondoltam, ilyen a természete (néha másokkal is így viselkedett), vagy csak fél, nehogy összebarátkozzak X-szel. Ezért úgy gondoltam, ha Y felé is elkezdek érdeklődni, akkor megnyugodna. Valamelyest így is lett.
De egy idő után már X sem volt olyan kedves, mint régebben. Volt, hogy odamentem néha szünetekben a padjukhoz és feltettem egy kérdést pl. "hogy sikerült a dolgozatotok?" vagy "hogy vagytok?", esetleg "miről van szó?", de nem válaszoltak, beszéltek tovább. Először azt hittem, hogy nem hallottak meg. Aztán a többi ilyen alkalomnál bizonyossá vált, hogy csak nem vesznek figyelembe. Nem esett valami jól.
Mivel mindannyian szeretjük a könyveket, egyszer felajánlottam, hogy menjünk együtt a városi könyvtárba, azt mondták, nem érnek rá. Aztán kiderült, hogy nélkülem mentek el.
Úgy döntöttem, megpróbálok külön találkozni velük. X ráért, nagyon jól elvoltunk, kijöttünk egymással. Órákig beszélgettünk. :)
Y sosem ért rá.
De most már X sem.
Többször is próbáltam egy közös programot összehozni, de mindig elfoglaltak voltak.
Jó, nem akarnak velem találkozni. :/ Felfogtam, csak azt nem, hogy mi a bajuk velem, vagy hogy X miért változott meg Y jelenlétében.
Amúgy Y ebben az évben elkezdett hazudozni, hogy jobbnak tűnjön az átlagnál. Egy idő után nagyon sok embernek feltűnt. Mikor erről beszéltünk, X védte természetesen. Az volt a gáz, hogy látszott rajta, komolyan gondolja. Szóval még neki is hazudik Y. Jó tudni.
Amúgy voltak már mások is, akik furcsállták X-et meg Y-ont, és mind arra a következtetésre jutottak, hogy Y uralkodik X-en,de ezt maga X nem veszi észre.
Van, hogy X-szel jól elbeszélgetek, de akkor nincs ott Y. Annyi a furcsa még, hogy annyira összenőttek, hogy ha az egyik beteg lesz, akkor a másik is hiányzik.
Igazából annyi fáj az egészben, hogy még 3. tagnak sem vesznek be a társaságukba. :(
Érdemes egyáltalán vesződni velük? Egyszerűen ne vegyem figyelembe őket? De hogyan csináljam mindezt?
Hogyan válhatok a társaságuk tagjává?
Felesleges velük vesződni.Ne akarj a társaságuk tagja lenni,kerüld el őket.
Keress más barátokat.Ezek sohasem lesznek az igazi barátaid csak akkor fogsz nekik kelleni pl.x nek ha nincs ott a másik.Tapasztalatból tudom nálunk is ez a helyzet...
Ne vedd őket figyelembe, próbálj másokkal barátkozni.
Ha nincs senki az osztályodból, akkor máshonnan próbálj barátokat szerezni.
Nem akarlak megbántani, de szerintem jól elvannak kettesben, nem kell nekik egy harmadik tag.
Ne add meg nekik azt az örömöt, hogy a hátad mögött kibeszéljenek, meg morogjanak hogy már megint mit akarsz tőlük.
Mi középsuliban 3an voltunk nagyon jó barátnők x-szel és y-nal, egészen 12.-ig. Akkor kiközösítettek.
Évekkel később y annyira megváltozott, hogy x-et szintén kiközösítette. Mostanában újra felvettük a kapcsolatot x-szel, és újra jó barátnők vagyunk. Bevallotta, annak idején y volt a főnök, ő meg hűen követte őt. Nem volt egyszerű, de megbocsátottam neki.
2. válaszoló:
köszönöm a tanácsokat.:) A más barátok keresésével annyi a gondom, hogy osztályon belül minden más lány mellett unom magam, de lehet, hogy megoldom könyvekkel a dolgot. :)
3.válaszoló:
Tényleg elképzelhető, hogy hazudozik rólam! Eddig még ez nem is jutott az eszembe! Ez valamennyire megnyugtat, mert legalább értem, hogy miért van mindez. :)Köszönöm!
4.válaszoló:
Szerintem az lesz,amit mondasz. Köszi!:)
5. válaszoló:
Igazad lehet. Nem bántottál meg, csak jóindulatból mondod el, nem? :) És köszönöm szépen neked is! Sokat segítettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!