Nagyon jó barátság, vagy ez már több?
A helyzet a következő: van két ismerősöm, mindkettő lány. Bőven a húszas éveikben járnak már, párkapcsolatuk még nem volt. Az egyikük fiúsan viselkedik, fiús ruhákban jár, férfi dezodórt használ, egyszóval mindenki pasinak nézi, amíg meg nem szólal, vagy be nem mutatkozik. A másikkal semmi ilyesmi gond nincs, szeret csinosan öltözködni, már amennyire az alkata lehetővé teszi.
Évek óta ismerem őket, 6 éve ismerik egymást, de azóta sülve-főve együtt vannak. 5 fős baráti társaságunk van, melynek ők is a tagjai, de egy ideje szétestünk, mivel ők ketten szinte állandóan lemondják a találkozókat, melyek havonta vannak, szóval nem egy olyan nagy dolog. Általában olyankor összeülünk valahol, beszélgetünk, majd csavargunk a városban, ennyi. Természetesen a gond nem azzal van, hogy lemondják, hiszen bármikor megtehetik, inkább csak az zavar, hogy miért teszik. Ugyanis ők ketten a nap minden percében együtt mennek mindenhova. Együtt vásárolnak be. Amikor valamelyikük szabadnapos, akkor a másiknál alszik. Elég sűrűn lemondják a találkákat, de utána szinte mindig kiderül valahogy, hogy idejük lett volna, csak éppen együtt töltötték. Egyszer egy szilveszteri partit az utolsó pillanatban mondtak vissza, azzal az indokkal, hogy dolgozniuk kell, azonban másnap hamar kiderült, hogy együtt szilvesztereztek. Egyszer egyik barátnőmmel elmentek pizzázni, és az ő elmondása szerint néha-néha megsimogatták egymás combját, amikor azt hitték, nem látja. Van még ezen kívül pár dolog, írhatnám hajnalig, de a fontosabb részeket már leírtam. Őszintén bevallom, én arra gyanakszom, hogy leszbik, de bizonytalan vagyok benne, mivel nem értem, mi okuk lenne titkolni előlünk. Szerintem vagyunk velük annyira jóban, hogy elmondhassák, ha így állnak a dolgok, de akkor miért nem teszik? Esetleg én tévednék? Kíváncsi lennék, hogy a leírtak alapján ti mit gondoltok, mint külső szemlélők. Ha valami kérdés felmerülne bennetek, nyugodtan kérdezzetek, én már teljesen bizonytalan vagyok ebben az ügyben...
Én, mint hasonló cipőben járó leszbikus, biztos vagyok abban, hogy együtt vannak. Az elsőnek igaza van abban, hogy a szex csak 2 emberre tartozik, de a kérdezőt szerintem inkább az zavarja, hogy nem bízbak meg benne, ez pedig már rá is tartozik. Nálunk a barátnőm miatt megy évek óta a titkolózás. Pár napja kérdezett rá az egyik munkatársa (elmentek bulizni), majd azt felelte (a munkatárs), nem érti miért nem mondta el nekik korábban, hisz voltak annyira jóban munkán kívül is... Tehát szerintem te is kérdezz rá, de kedvesen, jelezve, hogy ettől még egyiket sem tartod kevesebbnek.
A titkolózásnak pedig valószínű az az oka, hogy az egyik (vagy mindkettő, de szerintem csak a lányosabb), még magában sem rendezte... Fél, hogy mindenki megutálja, nert rossz, bűn, stb... Ez nem arról szól, hogy bennetek nem bízik meg, hanem inkább arról, hogy még ő maga is "bűnösnek" érzi magát sokszor. És így nagyon nehéz felvállalnia. De ha elmondod, hogy szerinted ez ok, és utána kérdezel rá, akkor neki is könnyebb lesz :)
Köszönöm a válaszokat!
Mint a második válaszoló is kifejtette, én nem rosszindulatból tettem fel a kérdést, vagy azért, hogy beleüssem az orrom a dolgukba, hanem azért, mert szeretném, ha őszinték lennének, legalább velünk szemben. Mindannyian barátok vagyunk, és ha úgy érzik, hogy ezt a dolgot nem oszthatják meg velünk, az azt jelenti, hogy nem bíznak meg bennünk eléggé.
A gond csak az, hogy nem szeretnék rájuk rontani ezzel a megállapítással, még ha sikerül is egy jól felvezető témát kitalálnom, hiszen nem lehetek biztos abban, hogy együtt vannak, még az egyértelmű jelek ellenére sem :(. Megbántani pedig egyiküket sem szeretném ezzel a feltételezéssel. Szeretném, ha ezt maguktól tennék meg, hiszen mi nem fordulnánk el tőlük emiatt, csupán az zavar, ahogy viselkednek. Ők a nap minden percében együtt vannak, de amikor havonta egyszer arra kerül a sor, hogy tali lenne, akkor állandóan lemondják. Én is évek óta párkapcsolatban élek, nemrég össze is költöztem a párommal, de sem előtte, sem utána nem mondtam le a talikat, hiszen ennyi belefér.
Hali, 2-es vagyok.
Szimpla barátságban nincs dugi combsimi, és titkolt együttlét (mint pl. "szilveszterkor dolgozunk"), főleg úgy, hogy sokat lógnak együtt. Amit a fiúsabbról írtál az pedig csak még egyértelműbbé teszi. Sok hasonló lányt ismerek, de egyik sem hetero. És mivel ő a külsejével meri vállalni, nem hiszem, hogy a kapcsolatot nem merné vállalni (ezért is írtam, h a lányosabb bnő akarja titokban tartani). Nálunk szinte ugyan ez van (csak én nem vagyok annyira fiús, bár a deo srimm :P ). A barátnőm állítja, hogy csak attól fél, sok embert fog elveszíteni. De ez egyenlő azzal, hogy még magát sem fogadja el teljesen. Ezért is titkolja, viszont örül annak ha kiderül, mégis elfogadják. Magától sosem merné elmondani, de attól mindig jobban érezte magát, ha azt mondták neki "tudom, de engem ez nem érdekel, ettől te nem vagy kevesebb". Mert egyrészt nem kell tovább titkolni és hazudni az illetőnek, másrészt ezt plusz megerősítésnek vette, hogy nincs vele gond. Mi már 4 éve vagyunk együtt, és az ismerősök (sőt még a család) sem mind tudja.
Szerintem mond meg nekik őszintén, hogy te így látod, de te örülsz annak, ha ők együtt boldogok, szerinted ez tök normális, ... Ezzel nem rájuk rontasz.
A másik opció, hogy feldobod a témát. Megismertél egy leszbi párt és tök cukik, és nem érted másoknak mi baja van ezzel, ...
Van egy harmadik is, miszerint tényleg nem akarod szóba hozni sehogy, de ha ez így lenne nem írtad volna ki a kérdést, hogy mitévő legyél. Ezek szerint foglalkoztat a dolog, és már eszedbe jutott, hogy szóbahozd, csak nem akarod megbántani őket vagy rájukrontani. De lehet ezt finoman is, és magunkból kiindulva, szerintem örülni fognak, hogy egy emberrel kevesebb előtt kell titkolni.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!