Rángassam el pszichológushoz? Mit csináljak?
A barátnőmnek orvosi segítségre lenne szükséges, egyre jobban úgy érzem. 17 éves és 2-3 éve rajong egy 50-es évei közepén járó férfiért. Kezdetben csak folyton ráterelte a témát, mindig vele viccelődött, de soha nem vallotta be, hogy beleesett, pedig elég nyilvánvaló. 1-1,5 éve kezdett eldurvulni a dolog, méghozzá olyan szinten, hogy múlt héten úgy kellett kiráncigálnom a szemeteszacskót a kezéből, amit előtte a férfi kidobott a kukába..és nem ez volt az első alkalom. Ilyet nem csinál egy normális ember! Mikor megkérdezem tőle, hogy miért csinálja, azt válaszolja, hogy szórakoztatja, vagy azt, hogy úgy érzi, hogy van valami dolga a férfival, csak még nem tudja, hogy micsoda. Egész télen, hóban, fagyban este 7-8-ig kint állt az utcán és figyelte, hogy a pasas mikor megy haza, így tudta kideríteni, hogy hol is lakik. Persze soha nem szólt hozzá egyszer sem, mikor a közelében van, levegőnek nézi, egyszerűen félelmetes. Nem tudom leállítani sehogysem. Pár hónapja tiszta letörten jött iskolába, mert kiderítette, hogy a fickónak van egy 20 éves nevelt fia és féltékeny lett rá. Másnap megint semmi baja nem volt. Néha-néha már ő is megijed, hogy mit csinál (mindig ott akar lenni, ahol a férfi, olyan autót akar, mint az övé, arra a környékre akar majd költözni, stb.). Időnként megfogadja, hogy "leáll" róla, de másnap megint vagy a szeméttel állít be vagy elújságolja, hogy jajj, megint látta.
Szerintem ez már nem kicsit beteges és nagyon szeretném, ha újra a régi lenne.
Apakomplexusa sem lehet szerinte, már mondtam neki, hogy tisztára úgy viselkedik, mintha az lenne. Normális a kapcsolata az apjával. Egyébként a kortársait nem nagyon csípi, kevés emberrel van el közülük, inkább visszahúzódó és sokszor még nekem is nehezen nyílik meg.
Komolyan, mit kellene csinálnom? Iszonyú kellemetlen helyzetbe fog kerülni egyszer, ha valaki észreveszi miket csinál..
Remélem lány vagy és úgy a barátnőd. Pedig apakomplexus, a jelenségnek szerves velejárója a tagadás is (főleg ebben a korban/személyiségfejlettségi szinten). Általában az a történet lefolyása, hogy ha nem ön- vagy közveszélyes, akkor akarata ellenére nem fog semmilyen kezelést, szakértői elbeszélgetést kapni, ha ő nem akarja ezt: neked kellene rábeszélned.
"Őrült", de csak amennyire egy szerelemben őrült lehet az ember, de nem patológiásan az. Ettől függetlenül még egy kiadós terápia nem ártana, de ez van.
Magának kell rájönnie, hogy ez hülyeség, addig persze még hosszú és rögös út áll előtte. A saját felismerés aranyat ér. Más utakat jártok ti ketten. Arra azért figyelj, hogy magadat miattad ne készítsd ki. Itt nem az erő, inkább a fifika, a türelem és a távolróli gondviselés válik be. Elképzelhető, hogy várnod kell rá pár évet, míg úgymond visszakapod. A felnőtté érés folyamata kalandos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!