Az igazi, felnőttkori barátsághoz hozzátartozik, hogy érdekel bennünket a barátunk családja is, és őket is igyekszünk valamennyire figyelemben részesíteni?
Szerintem egy igazi, érett barátsághoz, amely több éve tart, valahol hozzátartozik, hogy érdekel bennünket a barátunk családjának a sorsa is.
Arra gondolok, hogy ha több éve barátom már valaki, természetes, hogy az életében lévő fontos emberek érdeklődés szintjén engem is foglalkoztatnak.
Nem magánéletben turkálásra gondolok.
Hiszen aki nekünk fontos, annak a dolgai is fontosak.
Van például több olyan barátnőm is, akivel a családi dolgokat rendszeresen átbeszéljük, és igyekszünk egymás családtagjainak is segítségére lenni, szóval és tettel.
Azonban, van olyan családtagom - igazából miatta tettem fel a kérdést - akinek a barátai, hogy is mondjam diplomatikusan, nem igazán érdeklődnek irántunk.
Sőt, inkább a minimálisra csökkentik a kontaktust, és keményen meghúzzák a határt, mintha csak mutatni akarnák, hogy ők bizony nem a mi barátaink.
Erről arra kell következtetnem, hogy lehet hogy nem is igazi barátok, hiszen ha velünk nem épp barátságosak és befogadóak, akkor mi mást is lehetne gondolni.
Nem tudom, nem ítélek túl szigorún?
Nekem furcsa ez csak?
Nagyon furcsa az itteniek hozzáállása és látásmódja.
Kevés kivétellel mindenkinél azt látom, hogy kimondottan idegenkedően és ellenségesen állnak a barát családjához ezek szerint, az a bizonyos "miért kellene" - ember. Én csak annyit mondok erre, hogy miért ne kellene, miért ne nyitnád meg magad nekik? Természetesen, ha olyanok.
De amíg alapból úgy állnak hozzá az érintettekhez, hogy "de hát mi közöm nekem hozzájuk" és nem úgy, hogy "biztos ők is kedvesek lehetnek, nézzük, hogy lesz" - hát nem tudom. A véleményét mindenkinek köszönöm, nagyon érdekes tapasztalat volt.
Szerintem nem érted, mi a barátság. Jól írta valaki, két ember kapcsolata, ami valami közös érdeklődési körön alapul.
Egyáltalán nem az ellenségesség jött le nekem a válaszokból. Csak azért, mert valaki nem csóválja a farkát, ha belépsz az ajtón, nem jelenti azt, hogy nem szeret, csak azt, hogy közömbös vagy neki, mint ezen a világon a legtöbb embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!