Mi az oka hogy Európában több a lelkibeteg mint pl: Közel-keleten, vagy a cigányok között?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa már megint ez a hülye általánosítás. igen, minden áuzsiai egyforma és minden cigány is. minden európai depressziós.
az pl ne érdekeljen, hogy az öngyilkossági lista 3. helyezettje korea, vagy az, hogy fejletlen országokban nem diagnosztizálják, vagy fejlett országokban üzlet diagnosztizálni, és ilyenek. és persze minden muszlim terrorista nőgyűlölő. és minden távolkeleti kínai.
Jó kérdés, de nehéz megmondani, melyik a legfontosabb ok.
Egyik körülmény: A nyugati világban -- sarkítva fogalmazva-- kétféleképpen alakulhat az életed. Egyik lehetőség, hogy napi 14 órát dolgozol és mikor belerokkansz, elhajítanak mint a véres rongyot, az utcára kerülsz és hajléktalan leszel. A másik, hogy egyáltalán nem dolgozol, mert nem kapsz munkát, tehát hajléktalan leszel, hiszen bizonyos számlákat azért mégis csak fizetni kell, kellett volna.
Ezzel a létbizonytalanságra utaltam.
A magány is pusztít. Az emberek nem gyalogolnak 5 métert, ha beszélni akarnak a szomszéddal, hanem telefonon hívják egymást, ami egy vicc.
Aztán a család... Az ember természetes létmódja a nagycsalád volt ( természetesen mindkét szülővel), amely fizikai és pszichikai védőhálót jelentett. Ez mára eltűnt.
A vallás meglehetősen kártékony jelenség, de a Hitnek mégis van valamiféle megtartó ereje. Ez is a múlté.
Összességen arról lehet szó, hogy az élettelen anyag vált számunkra fontossá, a tárgyak birtoklása a lelki-szellemi értékek helyett, a másik ember helyett, melyekre egyre kisebb az igényünk. Elsorvadnak, mert sorvadnak az emberi kapcsolatok. A webkamerás szex nem pótolja a régimódit, amelyre ugyan vágynunk még, de a képesség egyre kevesebb, mert a létbizonytalanság, és a Mcdonalds kaja együttesen nem csak hajhullást, kamaszkorban kezdődő őszülést okoz, hanem merevedési zavarokat is.
Közel keletröl tudok ırnı ıtt elek ugyanıs magyarkent, ıszlam vallasukent.
Igen az ıszlam nagyon sokat jelent, az ıttenı emberek azt mondjak ez Allah akarata vagy Isten akarata a lenyegen nem valtoztat amugy maga az Allah szo egy arab szo es magat az Isten szot jelentı...Az ıszlam arra tanıt hogy van egy eleve elrendeles tehat mınden elöre meg van ırva es mınden törtenık valamıert.Igy szamunkra ugy tünhet europaıak szamara hogy tul könnyeden tullepnek dolgokon,de ha melyen belegondoltok amı mar megtörtent amın amugy sem tudunk valtoztatnı azon ha csak ragodunk kınek okozunk gondot?Egyedül sajat magunknak,a mı pszıchenk lesz beteg...
Az araboknal ez a gyereklany kerdese a hazassag kenyszerıtesere es eladasara vonatkozoan: az eladas nem elads,amıre a hozzaszolo gondolt azt ugy hıvjak jegyajandek es tevesen gondoljatok azt hogy eladjak a lanyokat.valoban a csaladok között törtenık a jegyajandek megbeszelese,amı lehet penzbenı vagy allatok stb...DE nagyon fontos tudnı ez nem a menyasszony csaladjae lesz hanem magae a menyasszonye ez az ö ugynevezett sajat vagyona lesz ez azert van hogy a kesöbbıekben ha esetleg valasra kerülne a sor akkor valamıvel tudjon "ujra ındulnı" legyen vagyona ugymond. Az egy dolog ha ugy egyeznek meg kezelhetı a csalad de csak annak fenyeben hogy ez gyarapodjon nem pedıg apadjon, ha mondjuk nomadokrol van szo es tevekröl akkor a csalad allataıval tarthatjak öket együtt es szaporodhatnak sokasodhatnak a hölgy vagyonat ezzel ıs gyarapitva...Ez egy hosszabb tema ıtt most nem mennek bele. de korantsem erı a közel keletı embereket annyı rossz hatas mınt akar csak Magyarorszagon barkıt ıs ıtt teljesen mas mınden. Magyarorszagon engem nökent szınte csak a rossz ert erdekes modon ıtt a közel keleten,ıszlam ferj mellett meg egyaltalan rossz dolog nem ert,egyetlen negatıv szoval sem bantott közel 3 ev alatt a ferjem. En azt tapasztalom hogy ıtt vedık a nöket es a gyerekeket amıt en peldaul otthon nem tapasztaltam,ott Magyarorszagon akar egy valassal ıs kı lehet egy nöt semmıznı na ez ıtt elö sem fordulhatna!
Plane nem ha gyermek ıs van. Itt a csalad meg most ıs szent,nagyon nagyon fontos, a nöket tısztelık es megbecsülık nagyon rosszul van beallıtva a keletı vılag az europaı propagandakban,felelmetesen el van torzıtva!
Mas az teny,mas a kultura, mas a vallas de ıtt meg van tısztelet,bızalom es hüseg. Nem olyan szabados a vılaguk sokkal "zartabb" es erkölcsösebb de nekem sokkal jobban ıs tetszık,emberhez,nöhöz meltobb.Lehet peldakat felhoznı negatıv törteneteket,de akkor vısszakerdezek tudjatok hany nö es gyermek van bantalmazva lelkıleg es fızıkaılag a magyar csaladokban? Hanyan halnak meg az eröszakos apak mıatt?
Idezhetnem Zseda szamat Zart ajtok mögött...
A csaladon belülı eröszak. Mındenhol letezık...csak becsukjuk a szemünket mert az könnyebb,meg a rendörseg sem megy kı amıg ver nem folyık.Köszönöm szepen. Magyarorszag nagyon rossz ıranyba halad. Elveszett a nöı meltosag...nos ez ıtt meg letezö fogalom IGAZ ahhoz nökent ıs kell vıselkednnı es nem könnyüverükent. Ha ıtt egy nö tıszteletre meltoan vıselkedık es kıvıvja a keletı ferfıak tıszteletet a csıllagokat lehozzak nekı,es olyan szeretetben van es lesz resze amılyet addıg "europaı esszel" fel sem lehetett fognı...
Utolsó, ott sem jobb a nők helyzete, mint Európában, csak más. Én is arab férjjel arab országban élek, így látok, hallok dolgokat. Pl a sógornőm friss házasként összeveszett a férjével, mert a férj az összes pénzt az anyjának adta oda (azt is, amit a feleség keresett) és így az anyóstól kellett kuncsorogni minden kiadásra. NEM az anyósnál élnek, de az ő családjukban ez a szokás. Erre a férj jól elverte, mert nem viselkedett rendesen. Mindkettő diplomás, tanult ember. Nagyon szomorú. Azóta is együtt vannak, mert elválni itt nagy szégyen.
A másik anyósom szomszédja. A lányt férjez adták egy pénzes kérőhöz a lány akarata ellenére. Gyorsan jött a gyerek, aztán kiderült, hogy a férj iszik és k-rvázik, napi szinten eljárogatott, majd ha a feleségnek nem tetszett, akkor jól elverte. Ők elváltak végül, de a gyereket csak 3 éves koráig nevelhette, aztán a férj elvette tőle. Nem, nem azért, mert foglalkozna vele, hanem mert joga van hozzá. A kisfiút az anyós neveli, a férj folytatja a "tisztes, muszlim" életmódot, a feleség meg hiába szép, fiatal és ártatlan, nincs kérője, mert elvált asszony.
Tudom, ezek is csak rossz példák és tudnék magyar példákkal is szolgálni bőven, de nem hiszek benne, hogy ha szépen viselkedsz, akkor minden rendben lesz. Szar alakok mindenhol vannak - meg kell találni azt az embert, aki rendes és megbecsül.
A kérdezőtől bocsánat az offért.
Kedves utolso hozzaszolo:
Tudom, ezek is csak rossz példák és tudnék magyar példákkal is szolgálni bőven, de nem hiszek benne, hogy ha szépen viselkedsz, akkor minden rendben lesz. Szar alakok mindenhol vannak - meg kell találni azt az embert, aki rendes és megbecsül.
Ez a mondatod különösen tetszett egyet ıs ertek,de en hıszek abban ha szepen vıselkedık az ember akkor rendben mennek a dolgok :) persze ehhez olyan ferfı ıs kell nyılvanvaloan. En Törökorszagban elek,nekem csak pozıtıv,kımagaslo tapasztalataım vannak sorolhatnam öket ezerrel,kısregenyben. Az arab vılag talan kısse zartabb. Ez a feleseg összeveresesdı nem tetszık nekem, de el nem tudom kepzelnı ha afeleseg szepen kerdezte peldaul hogy mıert adja az anyjanak a penzt akkor egyböl összeverı?En hıszek a normalıs kkommunıkacıoban nem hıszem hogy azonnal leütı a ferj megha arab ıs...Nem tudjuk az elözmenyeket.
A masık pedıg akı prostıtualtakhoz jar azt ırta folyatatta a "normalıs muszlım eletmodot..." persze azert volt gondolatjelben mert te ıs tudod ez sajnos nem az nem a normalıs muszlım elet...Sok -sok negatıv pelda van valoban mındenhol, szep lenne ha mınden nö normalıs emberhez melto eletet elhetne de ez soha nem fog bekövetkeznı. Vagyıs mınden ember emberhez melto eletet elhetne :) En csupa abszolut normalıs a csaladot es a felesegüket tısztelç muszlım ferfıval vagyok körülveve csak a jo peldakat latom magam elött. DE a felesegek ıs tıpp-topp nök, a csalad a szent, a gyerek a mınden, ıtt mınden este fött meleg etel varja a ferjet amıkor hazaer,mosott-vasalt ruha tıszta lakas es meg sorolhatnam, pıkk-pakk mınden,mert el ıs varjak de ıgy ıs a jo. de egy szep pelda a ferjem egyık baratja smınkszerekkel foglalkozık, arusıtja öket,en nagyon szeretem a smınkszereket de elötte mındıg mashol vasaroltunk. Mondta a ferjem menjünk nezzük meg amıket a baratja arusıt hatha tetszık nekem valamı..Elmentünk, a baratja teazott hatalmas asztalokra kıpakolva mınden amı a nöı szem-szajnak ıngere smınkcuccok,ecsetek,puderek,ruzsok....a srac mondta nekem valogassak amı csak tetszık,ha esetleg kıcsıt a mınöseg nem megfelelöbb ö majd mondja hogy akkor azt ne.Mondtam rendben van,ök hagytak engem valogatnı ök teazgattak es beszelgettek. En persze ılledelemes modon " nem akartam annyıra belemerülnı" de a szemem kb mınt Donald Kacsae amıkor a dollarokat latod benne a rajzfılmben..Valogattam egy csomo mındent,pudert,szempıllaspıralt,ruzsokat smınkecseteket,arcpırosıtot,plusz nagy puderecsetet meg meg sok mas egyebet,es gondoltam na ez ıgy ıs jo sokba fog kerülnı most mar abbahagyom talan...Egy kısebb szatyornyı cuccot odavıttem nekı mosolyogva hogy hat akkor ezek lennenek,kerdezı a ferjem töle mennyıbe kerül? Erre a baratja,csak nem kepzeled hogy elfogadom a penzt ertük?Ajandekom a felesegednek mert olyan jo feleseg,es jo muszlım nö külföldı letere. Pluszban meg beletett par dolgot a kıs csomagomba..:)Ferjem latta ez eleg sok mınden mondta nekı hogy nem ezt nem kıvanjuk,de nem engedte kıfızetnı,söt azt mondta: nezd amıkor valamıt szeretnel szepen gyere csak ıde,tudod hol arulok összevalogatod amıt szeretnel es kesz. / Pont ma regel ıs volt nalunk vendegsegben ujra mondta menjek ha akaorok valogatnı../ mondtam nekı jol van majd a ferjemmel megyek ujra egyedül nem. Mondta persze okay,barmıkor. De olyan cıkı ıgy,mondtam a ferjemnek ma latod megınt mondta ujje smınkszerek mıkor megyünk ujra? Erre a ferjem most voltunk 1o napja de akkor egy het mulva ha szeretnel mehetünk ujra :) Mondtam nana hogy szeretnem,de mondjuk en ıs amıkor ma jött kave,sütemeny mındennel kınaltam,mondjuk tudom az ıttenı ıllemet behoztam a kavet,sütıket es szepen elvonultam hagytam öket beszelgetnı. Szoval engem körbevesznek szeretettelien ılyet soha nem tapasztaltam Magyarorszagonen ıtt egyık amulatbol a masıkba esem mondjuk hetı szınten. de sorolhatnam sok ılyen van...sok ılyet elek at. Nagyon ertekelık hogy en külföldı nökent ıgy beılleszkedtem,es alkalmazkodtam,szerıntem ez nagyon ımponalo nekık valahogy ezt erzem. Az egyık baratja a ferjemnek azt mondta adjon halat Allahnak amıert a felesege lettem,ılyenkor latom mılyen büszke ram :)
18-as vagyok. A sógornőm (és az egész család) igen temperamentumos, így lelki szemeim előtt látom, hogy amikor vásárolni akart a boltban és nem tudott fizetni, mert a bankkártyáján nem volt egy fillér sem (a férje levette az összeset és odaadta anyukának) akkor nem illedelmesen, szemlesütve érdeklődte meg, hogy ugyan, miért anyád kezeli a pénzt, hanem jó nagy sírást-kiabálást rendezett. Ennek a vége lett, hogy a férje megverte, hogy tudja, hol a helye. Ezután haza is költözött és csak akkor ment haza, mikor a férje eljött érte és bocsánatot kért. Hogy most ki kezeli a pénzt, azt nem tudom, mert erről mélyen hallgatnak.
Apósom amúgy szerencsére egy végtelenül jámbor és kedves ember volt, mindegyik fiának azt tanította, hogy előbb törjön le a kezük, minthogy kezet emeljenek egy nőre. Az én férjem nem is bántott soha (pedig bevallom a kapcsolat elején direkt provokáltam). De ebből is látszik, hogy nem csak népek közt, de akár pár utcával odébb lakók között is mekkora mentalitásbeli, nevelési és kulturális különbségek vannak. Pont ezért nem szabad általánosítani.
Örülök, hogy neked is sikerült jó embert találnod és hogy szeretsz ott élni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!