Miért van az, hogy a közösségi oldalon sok embernek nagy a baráti köre?
Azért, mert sokan bejelölik egymást akkor is, ha csak összeakadt a tekintetük a villamoson.
Meg vannak, akik azt hiszik, hogy attól ismerősök vagyunk, hogy ugyanabba a középiskolába jártunk. Szerintem meg nem :D
Minél több ember az ismerőse, annál biztosabb, hogy önmaga is felszínes, ember, leginkább nagy valószínűsággel erősen nárcisztikus. Felszínes kapcsolatai vannak, bejelöl fűt-fát, de arra már nem veszi a fáradságot, hogy tartsa is a kapcsolatot és odafigyeljen az emberekre.
Ez a nárcizmus normális, életkori jellemző 15-21 éves korig, utána nem. Ezt vésd kőbe, mert így igaz.
Nekem 1200 ismerős körül van a számlálóm (bár kevesebb lenne...), pedig én csak a rokonaimat, barátaimat, és az osztálytársaimat jelöltem be (tehát azokat az embereket, akiket a való életben is ismerek), a többiek kezdtek el jelölgetni engem a hat év alatt, amióta fent vagyok, én meg úgy voltam vele, hogy nem oszt, nem szoroz... és visszaigazoltam mindenkit, kivéve azokat a furcsa külföldieket. Bár ne tettem volna! Nagyon bánom mostmár. Kitörölni meg fogja a bánat, nincs nekem időm meg kedvem, türelmem meg pláne nincs, hogy ennyi embert egyesével kijelölgessek, úgyhogy ez már így marad. De legalább 90%-ról van fogalmam, hogy kicsoda és a legtöbbet ismerem is látásból...
És nem, nem vagyok ismerősgyűjtő, még véletlenül sem, sosem gyűjtöttem őket (legalábbis tudatosan SOHA) csak nem voltam következetes, mert gondoltam kezdetben, úgy is csak hetente kétszer jövök föl ide, akkor is csak azért, hogy a barátaimmal beszélgessünk és az iskolai osztálycsoportban tájékozódjak a dolgokról, szóval "mit bánom én, hogy az ismerősöm akar lenni, hát legyen, ha neki ez jó" gondolatok söpörtek végig az agyamon. Mostmár senkit sem igazolok vissza.
Egyébként a való életben nem vagyok népszerű, van egy szűk kis baráti köröm, akikkel elvagyunk és ha van valami összejövetel, buli vagy ünneplés, akkor tesz valaki fel rólunk egy csoportképet vagy valamit és meg van oldva. Én személy szerint profilképet sem frissítettem több, mint egy éve.
Mindenesetre, engem idegesítenek azok az ismerőseim, akik minden egyes hétvégén hóttrészegen, a saját hányásukban fetrengve próbálnak menőnek tűnni. Eddig legalább 200-250 facebookos ismerősömet tiltottam le a visszataszító bulizási szokásaik velem és a társadalommal való megosztása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!