Szerintetek jól döntöttem?
Van egy srác, akit a konditeremben ismertem meg. Már vagy 3 hónapja nem járok abba a terembe.
Anno számot cseréltünk, hogy meg tudjuk beszélni a közös edzéseket.
Azóta 1x láttam a villamoson, és vagy tényleg nem vett észre, vagy úgy csinált, mintha nem ismert volna meg. Tavaly év végén vissza akartam menni egy nosztalgia edzésre, írtam neki egy sms-t, hogy két ünnep közt nyitva lesz-e a terem. Nem válaszolt.
ma kaptam tőle egy sms-t, hogy tudok-e kölcsönadni neki 6000 Ft-ot délelőtt, mert fontos lenne neki és senki más nem tud segíteni.
Nem válaszoltam az sms-ére, nem nem fogok neki kölcsönadni. Ezt az eddigi emberismereti tapasztalataim mondatják velem. Ugyanakkor sokáig nagyon naiv ember voltam, és a mai napig van bennem ebből valami. Egy kicsit lelkiismeretfurdalásom van.
De azzal nyugtatom magam, hogy összespanolt a teremben más arcokkal, van akinek sportkocsija is van. Ő is adhatna neki pénzt.
Szerintetek?
Pénzt senkinek nem adok kölcsön és nem is kérek senkitől. Ezt tudják ismerőseim is és nem kérnek. Nem azért, mert irigy vagyok, nem azért mert nem akarok segíteni. Csak azért mert még ha jóindulat van mindkét félben a pénz elb*sz mindent. Egyedül a családon belül teszek kivételt. A család az család.
Ilyen "semmilyen" havernak, esélytelen. Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!