Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nektek, hogy alakultak a...

Nektek, hogy alakultak a középiskolai barátságaitok a középiskola befejeztével?

Figyelt kérdés

Szóval arról van szó, hogy középiskolában nagyon sok jó barátság született, de lassan közeleg az az idő, hogy vége a középiskolás éveknek, aztán mindenki másfelé megy (nem feltétlenül osztálytársakra gondolok, hanem iskolatársakra), nagyon jóban vagyunk, igaz az iskolán és a hazaúton kívül nem igazán szoktunk találkozni, mert más-más településeken lakunk, viszont szerintem nagyon jó barátok lettünk, facebookon meg majdnem mindennapos a kommunikáció.

Ezekkel a barátokkal, iskolatársakkal, osztálytársakkal az iskola vége után teljesen el fogjuk egymást felejteni? Idegenek leszünk egymás számára?

Hogy lehetne, akkor is tartani a barátságot? Én nem igazán szeretném őket elveszíteni.

2014. jan. 22. 18:30
 1/9 cicwarek válasza:
85%

Középiskolás osztálytársaimat utáltam, örülem, hogy nem kell velül többet találkozni,

Viszont egyetemista társaimmal harminc év után is sokkal tartom a kapcsolatot, van akivel naponta beszélünk, kölcsönös érdeklődés okán. Néhánnyal meg évente egy-kétszer grillezünk egyet.

2014. jan. 22. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Én kb ahogy vége lett, nem hallottam többet senkiről aki "haverom" volt. Amúgy is kalap sz..rt se ért a nem létező osztályközösség.

Pár év utána 1x találkoztam 2-vel elég is volt, másik néhány srác meg folyton lemondta így hagytam is a fenébe.

2014. jan. 22. 19:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Akkor semmi pozitívra nem számíthatok... :(

Lehet, hogy velem van a baj, túlságosan meg tudok embereket kedvelni és ragaszkodom hozzájuk.

2014. jan. 22. 19:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én senkiről semmit nem tudok mióta szét széledtünk!Pedig volt akivel mindennap együtt mentünk haza a suliból éveken át!
2014. jan. 22. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Érettségi után 12 évvel után kb 7-8 emberrel tartom a kapcsolatot a középiskolás osztályomból, ebből 4-en akik barátaim és akikkel rendszeresen összejárunk, a többiek amolyan jó ismerősök.

Rajtatok múlik, hogy megmaradnak-e ezek a barátságok, mert elég sokfelé viszi a szél az embereket a középiskola befejezése után.

Amúgy az a tendencia, hogy mindenki megadja az elérhetőségét, és szabadkozik, hogy persze összejárunk rendszeresen és tartjuk a jó kapcsolatot, de a valóságban pont az ellenkezője valósul meg.

Ha közös munkahelyre/főiskolára/egyetemre/városba kerültök akkor biztos, hogy megmarad a barátság, de egyébként nem valószínű.

2014. jan. 22. 23:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy egy barátság megmarad-e, az mind a két félen múlik. Nekem egy általános iskolai barátnőm van, akivel még 30 év elteltével is tartjuk a kapcsolatot, a többiek közül (meg a középiskolai osztálytársakkal) néhánnyal be vagyunk jelölve a facebookon, látom a gyerkőcök fotóit, néha hozzászólunk egymás képeihez, de ennyi. Ha osztálytalálkozót tartunk, akkor jókat röhögcsélünk, de ennyi.
2014. jan. 23. 01:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekünk volt egy ötfős társaságunk azokkal tartanám a kapcsolatot ha nem veszünk össze ők a mai napig beszélnek rendszeresen én közüllűk egy lánnyal hetente kb .... :/
2014. jan. 23. 19:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az eddig leírtak alapján semmi jóra nem számíthatok, na mindegy, majdcsak jönnek új emberek az életembe, akiket ugyanúgy megkedvelek.

2014. jan. 23. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nálunk jól alakult, bár még ez az egy hét nekem vissza van, de én gyanítom, hogy nálunk megmaradnak a barátságok, úgy volt, hogy tavaly ősszel lesz az utolsó osztálykirándulásunk, aztán már nyárra is szervezünk egyet, amiben 2 tanárunk is részt vesz. Szóval nálunk esélyes, hogy megmarad. :) Nem jó, hogy vége. :( Fiú létemre biztos bőgni fogok ballagás napján.
2017. máj. 2. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!