Megéri egy depresszióson segíteni?
Megérni mindig megéri segíteni, csak kérdés, lesz-e hozzá türelmed és kitartásod, mert nagyon nehéz és iszonyatosan frusztráló ám a depressziósokkal.
Te próbálkozol, a lelked kiteszed, és azt látod, hogy semmi eredménye az ég világon... Sokszor már téged is magával ránt.
Én, bevallom őszintén, egyszer feladtam már egy ilyen próbálkozást. :(
Megéri e????. Ilyen agyatlan kérdést..... Nem vagy a barátja, ha egyáltalán felmerül....
Amúgy a depresszió pszichiáterek es antidepresszanssal gyógyítható/kezelhető.
A depressziót a laikusok szimplán a hosszan tartó szomorúsággal, boldogtalansággal azonosítják, közben meg egy betegség.
Annyit tudsz segíteni neki, hogy megpróbálod rábeszélni, hogy kérjen orvosi segítséget!
Bármilyen betegség esetén, de főleg depressziónál igaz az, hogy amennyiben a betegben benne a "gyógyulni akarás", akkor a környezetének minden segítségét jószívvel fogad.
Meg kell neki magyarázni, hogy te segíted, terád támaszkodhat, te ott leszel mindig is mellette, ha úgy dönt, hogy mégiscsak "kimászik a lelki gödörből". De lépkednie őneki kell, a saját lábával, azokat a kifelé vezető lépéseket te nem tudod megtenni helyette!
Döntse el, hogy mit akar: vagy egész életében éli ezt a jelenlegi önsajnáló, önsajnáltató, passzív életet, vagy összeszedi magát, és elkezd kifelé lépkedni.
Ehhez a legelső, hogy felkeres egy szakorvost!
Ha erre nem hajlandó, te nagyon sajnálod, de azt nem tudod, nem is akarod felvállalni, hogy egész életed során majd őt fogod ajnározni!!!!
Kismillió, gödörbe, depresszióba került embernek elmondtam ezt, adtam nekik időt arra, hogy gondolják végig, és ha úgy döntenek, majd szóljanak, megyek és segítek: felkutatni a megfelelő orvost, elkisérni az első időkben a rendelésre, ott lenni vele, beszélgetni, stb. stb.
Ha pedig ezek után nem hív, nem szól, neked is van saját életed, az övét neki kell eldönteni, te nem határozhatsz helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!