Nincsenek barátaim. Segítenék megoldani, hogy miért lehet, mit rontok el?
25 vagyok/f.
Volt 4 barátom középsuliban, nagyon jól elvoltunk nap mint nap. Aztán kikerültünk egyetemre, a közgázos barátaim nagyon hamar elszálltak, csak az üzlet meg a pénzről tudtak beszélni. Az agyam elszállt tőlük. 2 standard téma továbbra is a foci és a nők maradtak, mivel a focit utálom, a nőkről tudtunk beszélni...
soha nem tudtam velük érzelmekről, személyes dolgokról beszélni. csak sablon témák, semmi mélyebb.
Középsulit is váltottam, ott is lett 2 barátom. Az egyik szintén gyúrt, mint én, szintén zenélt gitáron, mégis ignorált pár év múlva, én voltam az egyetlen akinek nem köszönte meg, amikor felköszöntöttem szülinapján...fogalmam sincs mi rosszat tettem. Komolyan.
Az egyetemen lett 2-3 barátom, az egyik az egyetem végeztével felszívódott, megváltozott a telefonszáma, törölt mindenhonnan. A másik srác soha nem keres, végzett az egyetemen és viszlát.
Műtöttek daganattal pár éve, senki nem keresett, csak egy lány, akivel a műtét előtt randizgattam.
Tényleg nem értem, miért hanyagolnak el, miért sz*rnak a fejemre. Pedig könnyen ismerkedem, még gáláns is vagyok, mindig fizettem, ha meghívtam őket ebédre stb.
Az a durva, hogy miután megpróbálom felkeresni őket, szabályosan ignorálnak, nem válaszolnak vagy mintha levegő lennék. Az hogy ha megszakad a kapcsolat 2 emberen múlik, nem értem miért csak rám tolják a felelősséget, ők ugyanúgy nem kerestek engem...
Most a barátnőm a legjobb barátom egyben, de jó lenne ha lennének fiú barátaim is...
Konditeremben vannak haverok de az nem ugyanaz
Ezek nem is igazi barátságok. Valódi barátot nehéz találni.
Sokan az egyéni sznobságukat többre tartják, mint a barátságokat. Sokaknak a "barátság" csak szakmán vagy szakterületen belül képzelhető el. (Ahogy az elején te is írtad.) Az ilyen emberek azok, akikkel értelmes barátságot kialakítani lehetetlen. Én informatikus vagyok, de akivel például a gépeken kívül másról nem lehet beszélni, az igaz barát soha nem lesz.
Egy igaz barát nem fog felszívódni, ha véget ér az egyetem.
Egyébként a konditerem meg nem akarok sztereotípiákkal élni, de végképp nem az a hely, ahol érzelmes, megértő, tanult emberekkel lehetne barátkozni.
Mint minden emberi kapcsolat, jól írod, a barátság is két emberen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!