Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
20N vagyok, van egy barátnőm aki velem egy idős.. 5 éve ismerjük egymást, ezalatt volt egy nagy veszekedés köztünk, amikor hazudott nekem és az akkori barátomnak is.. megpróbált szétszedni minket (végül nem miatta szakítottunk). a történtek után pár hónapig nem beszéltünk, majd megkeresett, tisztalapot kezdtünk viszont egymástól majd 200 km-re, így kb évente csak 1x találkoztunk.
Most nem régiben elég intenzív lett a kapcsolatunk mert újra egy városban lakunk. "Bemutattam" egy srácnak, hátha alakul köztük valami.. Végül nem lett semmi, még személyes találka sem. Erre kiderült, hogy hazudott a srácnak. Nem rólam, magáról, de megkérte a srácot, hogy ne mondja el nekem.. Persze a srác visszamondta.
Leoltottam a lányt, mert nagyon mérges lettem, hogy bemutatom egy tök normális srácnak és még arra sem képes, hogy őszinte legyen vele...
Most viszont nem tudom mit tegyek. Írtam neki egy levelet, hogy szakítsuk meg a kapcsolatot, mert nekem ez nem kell... Egyszerűen nem tudok bízni benne.
A dolgok másik fele, hogy folyton megjátssza magát a lány, mindig színészkedik... Így nem látom értelmét a "barátságunknak", hiszen előttem sem vállalja fel önmagát. Tudom, hogy van egy csomó lelki baja, amit egyedül nem tud sem megoldani sem feldolgozni.. De ha beszélni sem hajlandó róla, akkor segíteni sem tudok.
Viszont így azt érzem, cserben hagyom... Nem tudom mi a helyes döntés.
Ti mit tennétek?
Tudom, hogy féltékeny rám, ezért is nem akartam bemutatni a jelenlegi párom és nem is beszélek neki túl sokat róla.. Mert neki soha nem volt még normális kapcsolata, és borzasztóan irigy.
De ettől függetlenül ismerem a gyengeségeit, átlátok rajta.. És úgy érzem segítenem kellene.
Esetleg kérdezd meg a többi ismerősét, nem észleltek-e a nála ilyet. És hogy milyen jellegű a hazugsága.
Tudom, nehéz, én is szeretek hazug embereket.....:S
Nekem pont ugyanilyen barátnőm volt! Kapcsolatunk utolsó félévében még többet hazudott, de én annyira kiismertem őt, hogy erre mindig rájöttem. Volt mikor saját hazugságába bukott bele, de azt is kimagyarázta egy új hazugsággal.. Nálunk is azért szakadt meg a kapcsolat, mert lett barátom, neki meg sosem volt normális kapcsolata (pedig tudom jól, hogy ő jóval szebbnek tartotta magát, sőt szerintem nem is gondolta volna, hogy nekem lesz hamarabb barátom), úgyhogy mégnagyobbakat hazudott, sőt, már beszólogatott is...Mikor pedig a sulit nekem sikerült befejezni, neki pedig nem, akkor irigységből mindenhonnan letiltott, és azóta nem is beszéltünk (egyébként nem egy városban lakunk).
Sajnos az ilyennek nem lehet segíteni, mert már saját maga is elhiszi, hogy igazat beszél.... Akkor hogy magyaráznád meg neki, hogy hazudik? Úgyhogy szerintem jobban jársz, ha tényleg megszakítod vele a kapcsolatot, mert már most zavar ez téged, mi lesz később? Én sem tudtam volna már tovább elviselni... (nem mellesleg megtudtam azt is, hogy a hátammögött jól kibeszélt engem, de szó szerint mindennek elmodnott, sőt még a családomat is..) szóval ha nyugalmat akarsz, akkor ne beszélj vele többet.
Nos, 45 évesen én azt mondom, hogy az ilyen nem barátnő, és hagyd a fenébe.
20 évesen bőven van időd új és valós barátokat szerezni.
Esetleg adj neki még egy esélyt, mert néha hülyeségeket csinálnak a normális emberek is, de légy óvatos. Ha van egy csomó lelki baja, akkor segíteni kéne, persze, ha hagyja.
Legtöbbször az ember, ha megoldhatatlannak tűnő problémája van, akkor elkezd abnormálisan viselkedni, ami nem logikus egy kívülállónak. Ha úgy gondolod, hogy van kedved, energiád megfejteni a lelkivilágát és segíteni neki, akkor állj mellé, ellenkezőesetben felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!