Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A gitározás miatt megsértődni?

A gitározás miatt megsértődni?

Figyelt kérdés
3 évig jártam hegedűre, mert a szüleim azt mondták muszáj járnom valami hangszerre. Először azt akarták, hogy gitárra járjak, mert apám is meg nővérem is gitározik, de én nem akartam. Akkor még kisebb voltam... De már annyira megutáltam a hegedűt, hogy rengetegszer sírtam miatta hogy én énekelni és gitározni szeretnék mert imádok énekelni és olyan jó lenne hozzá gitározni. A zeneiskolában abbahagytam a hegedülést, szakot váltottam, elkezdtem járni énekre. Meggondoltam, azt is, hogy gitárra járjak, de zenesuliba nem akartam, mert ott műdalokat tanulnánk, és én csak az akkordokat akarom, hogy tudjak mostani pop zenéket játszani, hogy mellé énekelhessek is. Aztán apa lekezdett tanítgatni gitáron, de persze nem ugyanolyan mint egy igazi tanárnál, mert csak a kezembe nyomott egy papírt amin az akkordok voltak, hogy tanuljam meg. Így hát nem jött össze, hagytam a fenébe. Ezt elmeséltem a barátnőmnek, hogy pedig én szeretnék gitározni, de különórára nem fizetnek be mert az túl drága lenne. Ez még év elején volt, most meg nem tudom hogyan pattant ki a barátnőm fejéből, de ő mondta, hogy mennyire szeretni gitározni, hogy ő azt mennyire magáénak érzi. Vele együtt örültem, de közbe nagyon dühös és féltékeny is voltam. A napokban eltettem, hogy mennyire örülök neki, és semmiért nem mondanám meg neki, hogy ez nekem rosszul esik, mert nyilvánvaló, hogy nem magától jött rá, hogy gitározni akar. Butaság lenne emiatt összeveszni, de és nem is akarom elmondani neki, hogy rosszul esik, mert gondolom miattam nem fogja abbahagyni a gitározást, mert már el is kezdett járni, de azért gondolhatna arra, hogy nekem rosszul esik az, ha a nap minden percében arról beszél, hogy miket tanul, meg stb...

2013. okt. 26. 12:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és elnézést, lemaradt: 13/L
2013. okt. 26. 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, miről van itt szó? Irigykedsz rá, hogy neki van kitartása ahhoz, amihez neked nem volt.

Tudod, én hogy tanultam meg? Vettem egy könyvet és egy ócska nejlonhúros gitárt. És egész nyáron ültem fölötte...

2013. okt. 26. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit tenni, vagy megtanulod úgy, ahogy az első válaszoló írta, vagy ha felnősz elkezdesz magánórára járni, addig is örülj együtt a barátnőddel, és ha gondolod finoman mondd meg neki, hogy néha beszélgessetek másról is, ne csak a gitározásról, mert te nem vagy otthon a témában.
2013. okt. 26. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
és mi lenne, ha megkérnéd hogy segítsen gyakorolni? csúnya dolog az irigység
2013. okt. 26. 12:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Most abba nem mennék bele, hogy mennyire rossz, és pedagógiailag mennyire káros szüleid hozzáállása. Ezzel az erőltetett kényszerítéssel csak pont az ellenkezőjét érték el.

A kérdésedre: irigy vagy. Irigy vagy barátnődre, amiért neki engedték, hogy gitározzon. A saját fájdalmadat irigy gyűlöletként mutatod ki.

Na és mi van akkor, ha a te hatásodra kezdett el gitározni? Én a helyedben szívből örülnék neki, hogy neki is tetszik, sőt, ha igaz barátnő vagy, simán gyakorolhatnátok együtt.

2013. okt. 26. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!