Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Létezik még olyan, hogy igaz...

Létezik még olyan, hogy igaz barátság?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban gondolkodom el ezen a dolgon. Itt most elsősorban felnőtt emberek véleményére lennék kíváncsi. Nem arról van szó, hogy teszek a fiatalabbak véleményére, csak inkább érdekelne mit gondolnak erről a dologról a kicsit idősebb és tapasztaltabb emberek.

Manapság az emberek hány százaléka mondhatja el azt, hogy igen, van egy vagy több igaz barátja, aki mellette van jóban és rosszban, kiáll mellette a végsőkig? Azt veszem észre, hogy egyre többet és többet csalódunk olyan emberekben, akiket már-már testvérünkként szeretünk és tisztelünk.

Én így közel a harminchoz azt kell, hogy mondjam nem találkoztam még olyan emberrel, aki 100%-ig megbízható.

A barátság számomra az egyik legfontosabb dolog az

életben. Nem értem, hogy miért ilyen kétszínűek az emberek. Mindent megadunk a másiknak, mindíg segítünk ha baj van, nem beszéljük ki a másikat a háta mögött és cserébe mit kapunk...pont az ellenkezőjét.

Sok barátnőben csalódtam még régebben. A szokásos kibeszélések, pasi lenyúlások még tiniként, meg utána is... Akkor úgy gondoltam elég volt a lányokból. Lassan tíz éve van egy fiú barátom, akivel úgy gondoltam minden okés, de sajnos itt is ugyanaz a helyzet. A pasi amúgy meleg, szóval sose volt szó arról, hogy összejönnénk vagy akármi is történne...Én mindíg próbálok a kedvében járni, bármikor segítségre van szüksége mindíg ott vagyok... Pasim szerint is a barátom csak kihasználja a jólelkűségemet.

Na de a lényeg mégis az, hogy szerintetek mi történik az emberekkel manapság? Mitől ez a rengeteg rosszindulat még a barátoknál is? Valami köze lehet a pénztelenséghez és emiatt mindenki magának kapar, mindenki a saját hasznát lesi? Hová fajul az emberiség? :(

2013. okt. 26. 06:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Én se ismerek olyat akibe 100%ig megbíznék.
2013. okt. 26. 10:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

idősebb vagyok nálad, sajnos azt kell mondjam teljesen egyetértek veled és én is hozzád hasonlóan csalódtam a barátságokban. Én is feltettem magamnak ugyanezt a kérdést és megállapítottam, hogy úgy néz ki, e téren túl nagyok az elvárásaim. Szóval az én értékrendemnek megfelelő barátnőt mindeddig nem találtam. 100 % megbízni többé senkiben nem tudok, mert mindég visszaéltek a bizalmammal. A női "praktikák"-tól szó szerint rosszul leszek. A barátnők "összefogása" a férjek, az adott partner ellen,a családtagok, szomszédok, más barátok szapulása, a pletykák, a manipulációk szövevényes sorozata, az állandó rivalizálás, az irigység, féltékenykedés, szóval ezek a nők által teremtett "mindennapi problémák" amivel a maguk életét és másokét megkeserítik és rontják, nem elfogadható a számomra, ezért én őszintén megmondom ettől menekülök. Ha valódi baj volt, ahol emberségre, segítségre lett volna szükség akkor egy barátnő sem volt. Pedig én mindég minden helyzetben ha komoly gond van mások segítségére igyekszem lenni.

Szerintem az emberek értékrendje nagyon megváltozott sokaknak a barátság már nem érték, és én úgy látom az emberek nagy része kapcsolatképtelen. A kapcsolatképtelen emberek kapcsolatai is valahogyan működnek, csak sajnos nem korrektül. Ezért az aki mindent beletesz egy barátságba és komolyan gondolja az jár rosszul, mert neki fontos a másik, fontos a barátság, a túloldalról meg nem jön semmi érték vissza. Minden egészséges emberi kapcsolat forgatókereke az adok-kapok kör, ami mozgásban és életben tartja a kapcsolatot. Nincs barátnőm, néha fáj de belenyugodtam. Inkább ne legyen mint, hogy legyen egy titkos ellenségem aki úgy tesz mintha a barátom lenne.

2013. okt. 26. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
30 vagyok, és vannak igaz barátaim.
2013. okt. 26. 13:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló - Én már néha komolyan azon gondolkodtam, hogy én vagyok a rossz és valamit nagyon rosszul csinálok. Olvasgattam erről a dologról, beszélgettem más emberekkel erről a témáról és annyit tudtak mondani, hogy " Változz meg, légy te is egy kétszínű mocsok, aki letojja a másikat. " No igen, csak ott esett a fene s*ggre, hogy ez nem így működik...

Teljesen egyetértek ezzel amit írtál : "Nincs barátnőm, néha fáj de belenyugodtam. Inkább ne legyen mint, hogy legyen egy titkos ellenségem aki úgy tesz mintha a barátom lenne." Anyuval nemrég beszélgettünk erről a témáról és ő is mondta, hogy régebben az emberek ( ismeretlenek is ) simán felajánlották a segítségüket, ha látták, hogy szükség van rá, most meg egyszerűen nem , hogy segítenek, hanem még beléd is rúgnak. De bízom abban, hogy megfordul az egész dolog és az emberek lassan majd felfogják mi is az a barátság és, hogy mekkora érték az. :)

2013. okt. 26. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Én a legjobb barátnőmet a neten ismertem meg, akkor 16 éves voltam, most 19 éves vagyok. A Bátyámért nagyon sokáig harcoltam, de már lassan fél éve a Bátyám :) Nálam is volt olyan, hogy sokan rám untak vagy megsértődtek minden hülyeségen pl hogy nem kísérem őt be melózni, mert én is melóztam előző este és fáradt vagyok. Vagy, hogy nincs kedvem bulizni menni és az anyukámmla beszéli meg nyilvános üzifalon, hogy ugyan már legközelebb rángasson el engem. Két ember. Összvissz. Ennyi. De nem is kell több szerintem a többiek úgyis csak olyan összeülős-sörözős társaság :)
2013. okt. 27. 19:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Van ilyen. 35 éve barátok vagyunk, azaz ötéves korunk óta.

Mindent meg tudunk beszélni egymással, és segítünk egymásnak, ha tudunk. Igazi férfibarátság, gyerekkortól.

2013. okt. 31. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!