Jogos, ha ezután nem tudok megbízni benne?
A legjobb barátnőmmel másfél éve vagyok jóban, nagyon egy húron pendülünk, folyamatosan együtt hülyéskedünk, egy csomó közös témánk, és közös emlékünk van. És én azt hittem, mindent megosztunk egymással.
Nemrég azonban kiderült, hogy csókolózott egy sráccal, akit én is ismerek. Azt tudtam, hogy ők ketten jóban vannak, de ő mindig tagadta, hogy bármi is lenne köztük. Jó, elvileg csak "baleset" volt az egész, de ezt már fölösleges részleteznem.
Ennek már úgyis körülbelül három hónapja, ha minden igaz.
Ez ugye nem lenne akkora probléma, de sokat beszélgetünk a párkapcsolat-témakörről, és az azóta eltelt időben mindig azt mondta, hogy ő még soha nem csókolózott, egyáltalán nem jön be neki az a srác, semmi nincs köztük, soha nem is történt, stb.
Tehát gyakorlatilag szemrebbenés nélkül hazudott nekünk.
Most mondta el, három hónappal később, mert elmondta, hogy ő is hazudozásnak érzi, és elege van belőle.
Nem tudom, hogy ha ennyi ideig egy igen gyakran visszatérő témában folyamatosan ennyit hazudott nekem, akkor nem hazudik-e másban is. Hogy tudnék újra megbízni benne?
Nem zárhatod ki, hogy nyomós oka volt ferdíteni a tényt, h csókolózott vele. Ezen kívül te is írod: bevallotta, h hazudott. Harmadszor pedig: van bármi jele, h más téren is hazudott?
Nem azt akarom mondani, h nem hazudott más téren, se azt nem sugallom, hogy nem lenne hiba az a kevés hazugsága is. De mi van, ha csak ennyi? Sztem adj neki még egy esélyt.
Még valami: próbálj belegondolni, h netán nem spirázod-e túl a dolgot avval, h "folyamatosan visszatérő témában újra és újra" hazudott? Hiszen gondolj bele... tagadta , h csókolózott. Tegyük fel, csak ebben hazudott. NOS, HA ÚJRA ELŐKERÜL A SZÁMÁRA (titkokban) KÉNYES TÉMA, AKKOR LOGIKUS, H ÚJRA HAZUDJA - UGYANAZT! (Egy ideig.)
Tehát NEM HALMOZTA a hibáját ezáltal! Csak tartotta, amíg lehet.
Ha, tegyük fel, te pl ellopnál egy kiló kenyeret a boltból, mert éhes vagy, miközben jóban vagy az egyik pénztárossal, és annak szava járása, hogy "Ó, Bözse, milyen jó, h léteznek becsületes emberek, mint te... hát mégse olyan rossz a világ? :)" Akkor ha másodszor is elmondja, akkor az azt jelentené, hogy te már másodszor hazudsz / titkolod egy hibádat? Ha harmadszor is megjegyzi és te megint kussolsz, az meg azt jelentené, hogy harmadszor is hazudsz / terelsz?? Nem gondolod komolyan... hiszen az még mindig UGYANAZ AZ EGY eset, amit titkolsz, vagy terelsz, vagy letagadsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!