Egyik haverom drogot hozott a házunkba, ezután szóltam édesanyámnak. Jó döntés volt?
igen, jó döntés volt, az ilyen haverra nincs szükséged
ez nem besúgás kedves fentebbi válaszoló...
Kicsit böbeszédübben, ha lehet.
Arra tippelek, arról van szó, hogy szted csúnya dolog drogozni, és Anyukádnak szóltál. (nem mellesleg: hány éves vagy?)
Hogy egyetértek-e azzal ahogy viselkedtél, nagyon függ a körülményektöl, meg hogy milyen drog. Kérdés az is, Anyukád mit csinált, és számítottál-e rá.
Pl. sztem, és az európai ifjúság jó része szerint a fü (hasis) nem igazán "drog" a szó negatív ertelmében, vagyis összehasonlítható az alkohollal (persze nagyon más a hatásmechanizmusa). Csupán történelmi véletlen, hogy az egyik legális, a másik nem.
Viszont, mint remélem tudod, az ismét szuperszigorú magyar törvények szerint nagyon könnyen bajba kerülhet, aki fogyaszt, vagy picit többet tart magánál (nem tudom pontosan, én nem szoktam, leginkább lustaságból).
Ha egy haverod füvet hozott a lakásba, és emiatt a rendörséggel gyült meg a baja, akkor bocs, de... nálam elástad magad.
Ha kokózni akart és nem birtad rávenni, hogy várjon vele amig elmegy töletek, akkor oké.
Gondolom valahol a kettö között...
4es: Márpedig ez besúgás. A haverjának kellett volna szólnia, hogy vigye el, ha zavarja és jöjjön vissza nélküle, de mondom ez függ a koruktól is és a drogtól. Egy kis fű miatt biztos nem köpném be anyámnak. Mondom ezt úgy, hogy engem nem vonz ez a világ, de más dolgába se szólok bele.
Értem én, hogy a barátoknak segíteni kell, ha pl. súlyos kokain függő, de ezt lehet úgyis, hogy a sráccal beszéli meg. Majd közösen segítséget/megoldást keresnek, akár szülőkkel, de nem beárulja szerencsétlen. Ha meg csak saját magát féltette, akkor főleg szemétség volt.
Nekem voltak/vannak drogfogyasztó ismerőseim.
A légynek se ártanak, pedig amfetamin és kokain függők, nem pedig füvesek. Én pont leszarom, ha a házamba hoznak valami narkót.
Megmondtam nekik, előttem ne tolják, és beállva se nagyon jöjjenek a közelembe.
Ezzel el is van intézve. Nem kell nagy dobra verni a dolgot, meg pánikolni ha meglátsz egy zacsi port.
Az ő dolga. Én meg cigizek, iszok. Nem vagyok jobb mint ők, csak a lassabb halált választottam.
Azt azért még fontos megjegyeznem, hogy a házamban nem hagyhatnak narkót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!