Mit csináljak? Hogy kezeljem?
Az eddigi legjobb barátnőm nagyon megváltozott.
Nagyon rosszindulat lett, mindenkire irigykedik és nem képes mások örömében osztozkodni. Önző és nem tudja hol a határ a kellemetlenség terén! Én már közel sem bízok meg benne annyira, mint azelőtt. Van egy lány, akit nagyon nem csíp. Folyamatosan szidja-szapulja, de elment vele vásárolgatni és jó pofizott vele... Ergo nekem ebből az jött le, engem is ugyanígy kibeszélhet a hátam mögött. Rászokott arra, hogy kérdezés nélkül kiveszi a táskámból az ételemet, innivalómat, ami engem nagyon zavar. Azért viszek a suliba kaját, mert én nem tudok délben hazamenni ebédelni és éhes leszek. Ha megeszi, éhen maradok. Nem is akkora probléma mondjuk, ha ne visz magával kaját, akkor én adok, csak kérdezze meg, vagy adok neki kölcsön pénzt. Érett gimnazisták módjára megoldhatjuk a helyzetet. De tiszteletben tarthatná, hogy az az én cuccom és ne nyúlkáljon hozzá kérdezés nélkül, én is tiszteletben tartom az ő tulajdonát.
Ez a kisebbik probléma.
Mostanában sokszor megbánt engem, holott nem adok rá okot és belegázol a lelkembe, mert ő azokat a sértő szavakat épp jó poénnak tartja. Finomat felhívtam ezekre a figyelmét, de csak annyit mondott, hogy hisztis vagyok.
A nyáron megismerkedtem egy nagyon kedves meleg fiúval, akivel egy suliba járok. Sokat voltam vele és nagyon megkedveltem. Rájöttem, hogy mi hiányzott igazán az életemből. Egy igaz barát. És ez a fiú az. A "barátnőm" nem.
Szeretné vele rideg távolságot tartani, de szinte "belém mászik".
Csak úgy kijelenti, hogy ő ott alszik nálam... Nem is veszi figyelembe, hogy nekem van-e programom, vagy hogy én tartok-e igényt a társaságára. Szeretném neki ezeket elmondani, de nem akarom megbántani sem. Már az édesanyám is nagyon mérges rá, mert szerinte elég illetlen a viselkedése (nem igazán kedvelte, hogy csak úgy beállított hozzánk párszor).
Mit tegyek??? :S
Hát ha nem akarsz vele tovább barátkozni,és ezt nem akarod neki egyértelműen megmondani(egyébként ezt tanácsolnám)akkor viselkedj vele úgy,hogy ő ne akarjon veled barátkozni.
Amúgy ha ő így viselkedik veled,ahogyan leírtad akkor mit izgulsz azon,hogy ha nyíltan,őszintén megmondod neki a véleményedet megbántódik.Bántódjon.Szépen is meglehet mondani a dolgokat,nem árt néha helyrerakni az ilyen személyeket.
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat... és most, hogy így jobban belegondolok, mindenképp az őszinteség lenne a legjobb megoldás... Sok olyan ember van az életemben, akik támogatnak, akik szeretnek és nem felidegesítenek, hanem megnyugtatnak. Velük kell törődnöm...
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!